avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dividende
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dividende

Buna ziua!Va rog sa ma ajuta-ti in urmatoarea problema;
Tatal meu este pensionar din 1996 si in anul 2009 a vandut actiunile .
In momentul vanzarii i s-a spus ca are de ridicat dividende pe anii anteriori si sa mai dea un telefon ptr a le ridica: in 2010 am depus 2 cereri la unitatea respectiva prin care le-am solicitat dividendele neridicate , am dat nenumarate telefoane si de fiecare data mi se spune ca nu au bani; nu s-au deranjat nici macar cu un raspuns oficial la cele 2 cereri: nu stiu ce sa mai fac ptr a recupera acesti bani si de fapt nici nu stiu ce suma are de ridicat ptr ca nu mi-au spus dar nici nu au spus ca nu ar figura in evidenta cu bani de ridicat.
Multumesc pentru intelegere
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:55, 22 Iunie 2011
Deci termenul de prescriere a dreptului de a ridica dividendele e de 3 ani(raportati acesti 3 ani la fiecare an cand firma chiar a repartizat dividende). Chiar daca sa zicem ca nu au avut lichiditati, suma pe care aveati dreptul s-o ridicati tot puteau sa v-o spuna. Trebuie sa mergeti la ei si sa intrebati amanunte, la biroul actionariat.
Sa inteleg ca motivul ptr care nu mi se da un raspuns oficial la cele 2 cereri ar fi acela de prescriere, chiar daca am depus 2 cereri in 2010 (am numar de inregistrare si confirmare de primire a celor 2 cereri)?
Am fost personal la unitatea respectiva si nu mi-au dat voie sa intru de la poarta pe motivul ca nu au om la actionariat, ca s-a schimbat conducerea... etc iar la telefon deja nu mai pot vorbi cu persoana care se ocupa de dividende(in momentul cand le spun cine sunt si de ce sun mi se spune ca nu e momentan ) si in acest fel sunt dusa cu vorba de 2 ani.
Ce mai pot face? As putea sa depun o cerere la politia economica? Nu stiu daca e de competenta lor.
As putea sa-i dau in judecata dar nu-mi spun ce bani are de ridicat si exista posibilitatea sa ma coste mai mult avocatul??!!!!!!!
Nu. Raspunsul trebuie sa vi-l dea. Nu are legatura cu prescrierea. E ciudata totusi taraganarea asta. Societatea asta e cumva cotata la bursa sau la rasdaq? Daca e in aceasta situatie, firma trebuie sa faca public dividendul pe actiune care se aloca fiecarui actionar. Macar stiti cate actiuni aveti si inmultiti cu acesta valoare.
Puteti sa mergeti si in instanta sa va revendicati plata dividendelor dar e bine sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividendele se mai prescriu dupa 3 ani? cccristina cccristina am si eu o intrebare ..dividendele se mai prescriu dupa 3 ani/?am citit legea 31/1990 si nu prea inteleg precizez ca dividendele sunt din 2005 si anul ... (vezi toată discuția)
Cuponiada lucicasweis lucicasweis Buna seara, am cateva cupoane ramase de la tatal meu (decedat), actiunile sunt depuse la hotel Hilton.Unde pot afla valoarea actiunilor?....avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Dividente restante neridicate RoxanaRamona RoxanaRamona Buna ziua, Societatea unde lucrez a avut in 2008 profit. Dividende s-au incasat in transe in functie de bani, pe tot parcursul anului 2009 si 2010. ... (vezi toată discuția)