avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

Ar trebui sa impartim, printre altele, un apartament luat cu credit ipotecar. Jumatate din valoarea apt a fost achitata initial prin donatie de la bunica mea - fara niciun act, insa bunica mea inca traieste si e de oarecare notorietate acest lucru. Daca as dori sa pastrez apt, cum ar trebui sa impartim? Jumatate din ratele deja platite?
Exista vreo posibilitate sa ne separam fara consecinte pentru proces, inainte de a se pronunta divortul, pentru ca imi doresc sa raman singura, dar cu copiii, in casa noastra?
Poate fi acuzat de rele intentii pentru faptul ca m-a amenintat ca a doua zi dupa pronuntarea divortului isi va da demisia pentru a nu-mi plati pensie alimentara?
Daca el a beneficiat lunar de o suma consistenta de la parintii lui cu titlul de ajutor banesc pentru NOI, afecteaza acest lucru partajul?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
mikas, utilizator
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 20:01, 22 Iunie 2011
Draga mikas,daca bunica ta traieste,poate depune marturie la proces,cum ca ea va dat banii respectivi,dar va trebui sa faca dovada cu un act doveditor(precum ca a vindut ceva si a dobandit banii respectivi,a castigat la randul ei suma din bunuri vandute,sau a avut banii stansi la C.E.C.etc.)trebuie sa faca dovada cu un act cu ceva ca v-au dat banii respectivi la accea data.S-au ca la randul ei i-a imprumutat de undeva s-au de la cineva.In legatura cu amenintarile pe care fostul tau sot le-a facut,stai linistita....barbatii sunt un pic egoisti,dar sa stii ca in cazul in care isi iubesc copii cu adevarat,chiar daca au resentimente fata de fosta sotie,nu sunt capabili sa duca la bun sf.o amenintare de dragul copiilor.Nici fostul meu sot nu mi-a platit la inceput pensia alimentara,dar a facut acest lucru pentru a vedea daca eu sunt in stare sa le asigur traiul de zi cu zi,dar am muncit si le-am daruit copiilor mei ceea ce nu aveau chiar si cand tatal lor era cu noi,mai putin scandalurile frecvente pe care le facea.Am facut sacrificii si am muncit si zi si noapte,nu am mancat eu pentru a le da copiilor mei,in ziua de azi ma simt mandra si orgolioasa de ceea ce am realizat si de educatia data,copii vad simt si stiu cine ii intelege si cine nu.Da-mi voie sa-ti dau un sfat,indiferent ce probleme ai cu sotul tau,nu exterioriza acest lucru oricat iti va fi greu fata de copii tai,nu vorbi rau de tatal lor,dimpotriva lasa loc de a avea o legatura cu el.Copii crescand vor judeca singuri si pentru ei parintele care se sacrifica cel mai mult,vor sti sa-l aprecieze.Iti doresc succes si toate cele bune,mai ales intelepciunea de a face in asa fel incat viitorul sa-ti fie favorabil,de pe urma faptelor tale din prezent.Dumnezeu sa va ajute!
Topic inchis.
Ne-am impacat :oops: :love1:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ataca o sentinta definitiva si irevocabila Oana83&David Oana83&David Sotul Meu a introdus actiune pentru micsorarea pensiei alimentare la un an de cand s a nascut al doilea copil. In prima faza pensia s a micsorat de la 250£ la ... (vezi toată discuția)
Partaj ioanaionescu82 ioanaionescu82 Respectuos as avea o intrebare de pus daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns multumind anticipat.Doresc sa fac partaj cu fostul meu sot dupa 20 de ani de ... (vezi toată discuția)
Mama (parinte custodian) doreste sa renunte la custodia copiilor ContSters251730 ContSters251730 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la aspectele legale ale cazului cu care ma confrunt. Sunt casatorita si astept un copil. Sotul meu mai are doi ... (vezi toată discuția)