avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajament de plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajament de plata

Buna ziua
va aduc in discutie situatia unei bune prietene care se afla intr-o situatie foarte delicata. Pe scurt: constatarea unei lipse in gestiune urmata de semnarea unui angajament de plata prin care isi recunoaste insusirea banilor si se obliga sa returneze suma respectiva in 2 transe. Doua intrebari am sa va adresez: una este legata de imposibilitatea de a plati suma aferente primei rate. Termenul se apropie rapid iar prietena mea nu a reusit sa stranga banii. fostul angajator i-a spus ca se va trezi cu politia la usa. asa este? ma intereseaza aspectul penal sau civil - executare silita. in al doilea rand, prietena mea nu si-a mai primit salariile de aproximativ un an - ceea ce a dus si la fapta ei regretabila. poate deschide - in paralel cu eventualele actiuni ale fostului angajator - un proces prin care sa isi primeasca drepturile banesti. mentionez ca suma salariilor neplatite=lipsa din gestiune. ce sanse are ca o hotarare judecatoreasca sa ii anuleze datoria catre firma? si inca o intrebare: ea si-a dat demisia de la fostul loc de munca (asa i s-a sugerat) acum o luna, dar nu stie nici pana azi daca i-a fost inchis a cartea de munca. ea si-a gasit de munca intre timp si ar avea nevoie de carnetul de munca. cum poate afla care este situatia? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 27 Iulie 2008
poate sa se aleaga cu dosar penal, daca inca nu are...
Pentru neplata salariilor se poate adresa instantei de judecata in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune sau se poate adresa Inspectoratului Teritorial de Munca atat pentru neplata drepturilor salariale, cat si pentru neeliberarea carnetului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca ianu ianu am facut sesizare la itm arad fostului angajator pentru neachitarea drepturilor salariale,neacordarea concediului de odihna,orelor suplimentare,cat si pentru ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez carnetul de munca ? auramitrea auramitrea in 30 .06.2009 mi a incetat C.I.M fostul angajator nu doreste sa mi plateasca drepturile salariale,si nici sa mi elibereze carnetul de munca. tin sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti, societate executata pe nedrept andreya1202 andreya1202 buna ziua, am o situatie putin mai delicata si as dori niste sfaturi de urmat. salariatii din cadrul unei sociatati au castigat in instanta drepturile ... (vezi toată discuția)