avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adevarat sau nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adevarat sau nu?

Buna ziua. As dori si eu sa imi confirmati sau nu o stire aparuta la televizor in care se relata mai exact despre existenta unei legi potrivit careia persoanele care au datorii mari la intretinere, dar care au venitul pe membru de familie mai mic de 1000 lei beneficiaza de stergerea acestor datorii daca intocmesc un dosar care sa ateste veniturile si ultima factura de intratinere achitata+ o taxa de 160 lei. Exista sau nu aceasta lege, si unde anume trebe depus acel dosar. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 18:39, 22 Iunie 2011
Beneficiati de stergerea PENALITATILOR , nu a datoriilor daca va platiti restantele in termen de 1 an de la aparitia legii , respectiv pana in iulie 2011 . Si asociatia are un cuvant de spus , daca are penalitati de la furnizori nu stiu daca va scuteste de penalitati
Va multumesc pt. raspuns. Dar va mai rog daca puteti sa imi spuneti unde anume pot depune dosarul si denumirea , numele legii respective.
Legea 175/2010
Vorbiti cu presedintele asociatiei daca are sau nu rost sa va faceti dosarul, care defapt nici nu presupune decat adeverinta/ adeverinte de venit ale membrilor familiei incadrati in munca (urat termen, asta e), si o declaratie asupra membrilor familiei in intretinere.

Trebuie sa va incadrati in conditiile legii, cele 2 cele mai importante fiind:
- venit pe membru de familie sub 1000 ron
- achitarea integrala a datoriilor de baza (fara penalizari) pana in iulie 2011

La cele de mai sus se discuta daca conducerea legii accepta sau nu, daca asociatia are sau nu penalizari de la furnizori la randul ei, etc. Furnizori nici nu vor sa auda de legea respectiva, si nici nu sunt obligati sa o respecte, din cate stiu eu. Din bunavointa nu fac nimic oricum.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma in legatura cu aceasta lege175/2010 privind penalitatile la intretinere. leftgabi leftgabi Din cauza datoriilor au fost nevoiti sa vanda apartamentul. Ptr aceasta, au trebuit platite datoriile la intretinere. In data de 17 iunie/2011 s-a achitat ... (vezi toată discuția)
Legea 175 este aplicabila? ionescu teodosie ionescu teodosie Legea 175/2010 este aplicabila si retroactiv mai precis persoanelor cu dotorii istorice anterioare datei intrarii in vigoare a legii? Daca nu exista norme ... (vezi toată discuția)
Legea 175 privind penalitatile galmi galmi Buna ziua, In decursul timpului am reusit sa adunam la intretinere o datorie de 2700 lei si penalitati de 2800. Acum 2 luni am facut un efort (imprumut) si am ... (vezi toată discuția)