avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat la sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat la sanatate

buna ziua ,as dori sa ma lamuriti cu o problema ,sunt in concediu de crestere al copilului si as dori sa-i fac sotului meu asigurare la sanatate dar pe asigurarea mea adica coasigurat dupa sotie.va rog frumos sa imi dati un raspuns unde ar trebui sa ma duc si daca stiti ce acte are trebui intocmite.mentionez ca am foast la casa de sanatate si m-a trimis la agentia de prestatii sociale unde am depus dosarul pt concediu maternal,si acolo mi-au spus ca nu de la ei, si ca nu stiu daca am dreptul sa fac asta.astept un raspuns ,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: RAB VIORICA , utilizator 12:46, 25 Iunie 2011
1. Casa Judeteana de Asigurari de sanatate trebuia sa va lamureasca dar cred ca nu au inteles despre ce este vorba Credeau ca este vorba de CCC si de aceea v-au trimis la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.
2. Intrati pe site-u CJAS si vedeti ce acte se cer pentru a-l lua pe sot coasigurat la sanatate. Eu stiu ca trebuie actele de identiate si o adeverinta de la Fisc ca sotul nu are venituri.
3. Apoi mergeti la CJAS unde veti mai completa niste declaratii personale.
multumesc pt raspuns, am sa incerc pe site-ul CJAS sa vad ce imi cer,mai mult ca sigur ca nu au inteles despre ce este vorba desi le-am explicat dar cred ca sunt cam grabite si nervoase si nu asculta cu atentie ce le cer oamenii,am mai patit asa sa te repezeasca ,sa nu rezolvi nimic,asa e in ROMANIA.MULTUMESC INCA O DATA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casnica pe asigurarea sotului ContSters318961 ContSters318961 Buna ziua, Stau acasa,nu am lucrat niciodata,am 21 de ani si sunt insarcinata in 2 luni.Doresc sa va intreb daca pot trece pe asigurarea sotului?si daca,find ... (vezi toată discuția)
Eu sunt in concediu pentru cresterea copilului, sotul poate sa fie coasigurat? dariaalexandra dariaalexandra Buna ziua!Sunt in perioada indemnizatiei de crestere copil,sotul meu nu are medic de familie,are niste probleme de sanatate care necesita spitalizare,operatie ... (vezi toată discuția)
Poate avea calitatea de coasigurat? ariana03 ariana03 buna ziua, Tatal meu este pensionar (pensie anticipata) si as dori sa stiu daca, in aceste conditii mama mea are calitatea de coasigurat. Ce text legal ... (vezi toată discuția)