avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare calitate chemat in garantie in chemat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare calitate chemat in garantie in chemat in solidar

Initial am chemat in judecata un pirit si apoi un chemat in garantie ambii in raspundere delictuala civila.Piritul a sustinut ca nu el ci chematul in garantie este autorul faptei ilicite.
Din inscrisuri depuse de cei doi impreuna cu alte informatii ulterioare am ajuns la concluzia ca defapt cei doi ar trebui sa raspunda in solidar.
Ce ar trebui sa fac? Sa modific calitatea procesuala a chematului in garantie in chemat in solidar? Pina la ce termen trebuie sa fac acest lucru? Se poate ca pur si simplu cind vom pune concluzii asupra fondului sa solicit instantei, avind in vedere probele din dosar, ca sa dispuna obligarea lor in solidar?
Cel mai recent răspuns: Avocat Ungureanu Oana , Avocat 18:27, 22 Iunie 2011
Chematul in garantie urmeaza sa raspunda oricum in cazul in care paratul cade in pretentii, adica pierde procesul, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in privinta recuperarii despagubirilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea calitatii procesuale eugen82 eugen82 va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns : Initial am chemat in judecata un pirit si apoi un chemat in garantie ambii in raspundere delictuala ... (vezi toată discuția)
Mai este cazul de conciliere directa? eugen82 eugen82 Este vorba despre o actiune comerciala in pretentii intemeiata pe raspundere delictuala civila Reclamantul a chemat in judecata pe X si a facut concilierea ... (vezi toată discuția)
Introducere nou parat in cauza eugen82 eugen82 Am chemat in judecata pe X raspundere civila delictuala pt. anumite fapte. Din inscrisuri depuse de X la dosar si din investigatii pe care le-am facut dupa ce ... (vezi toată discuția)