avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificarea calitatii procesuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificarea calitatii procesuale


va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns :
Initial am chemat in judecata un pirit si apoi un chemat in garantie ambii in raspundere delictuala civila.Piritul a sustinut ca nu el ci chematul in garantie este autorul faptei ilicite.
Di inscrisuri depuse de cei doi impreuna cu alte informatii ulterioare am ajuns la concluzia ca defapt cei doi ar trebui sa raspunda in solidar.
Daca solicit ca cel chemat initial in garantie sa devina parit chemat in solidar este aceasta o modificare a cererii in sensul art.132 c.pr.civ.?, poate fi facuta si pe parcursul procesului? Eu o vad ca pe o completare pentru ca raspunderea nu este numai a unuia sau a celuilalt ci a ambilor impreuna,
Este posibil ca abia la dezbaterile asupra fondului sa solicit instantei, avind in vedere probele din dosar, ca sa dispuna obligarea lor in solidar?
va multumesc.

Puteti solicita fara probleme schimbarea calitatii procesuale pe toata durata procesului, pana cel mult in ziua judecarii cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare calitate chemat in garantie in chemat in solidar eugen82 eugen82 Initial am chemat in judecata un pirit si apoi un chemat in garantie ambii in raspundere delictuala civila.Piritul a sustinut ca nu el ci chematul in garantie ... (vezi toată discuția)
Termen chemare in solidar a unui nou pirit eugen82 eugen82 Am chemat in judecata pe X pirit in raspundere civila delictuala. Dupa o prima administrare de probe - inscrisuri de catre X am constatat ca este cazul sa ... (vezi toată discuția)
Introducere nou pirit in solidar eugen82 eugen82 caut jurisprudenta privind admisibilitatea introducerii unui nou pirit in solidar in cursul procesului in prima instanta dar dupa prima zi de infatisare , ... (vezi toată discuția)