avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Factura orange
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Factura orange

As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un amic a vrut abonament .. deci nu a platit ultima factura fiind de 15 milioane).
La inceput a venit o foaie rosie cu numele celui in cauza pe ea si cu detalii despre un numar de telefon .. sa sune la el.. Persoana in cauza .. a facut prostia sa sune.. si de atunci din cand in cand il tot suna cerand suma de 40 de miliooane de lei (plecand de la suma de 15 milioane).
Au trimis si o scrisoare ( [ link extern ] )
Si inca suna.. .
In ce priveste de legalitatea actelor.. persoana in cauza nu a semnat nimik.. deci dupa atat timp (si nici macar pentru scrisori nu a fost vreo semnatura) sa doreasca o suma de aproape 3 ori mai mare decat cea initiala.. mi se pare absurd (probabil deoarece acea persoana e foarte slaba in caracter si nu a stiut ce sa raspunda la teleon celor de la firma de avocatura).
Nu stiu exact ce ar trebui sa zic doamnei care suna..
Se poate ajunge la ceva grav? cum ar fi un proces si pe langa sa aiba si castig de cauza?
sunt anumite riscuri?
Va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit acest mesaj si anticipat pentru raspuns.
Cu stima si respect maxim Bogdan.

Cel mai recent răspuns: Delia17 , utilizator 10:53, 10 Septembrie 2010
Evident, nu este ilegal sa aratati ca stiti prevederile referitoare la prescriptie.
Aceste prevederi si situatia de fapt nu se schimba daca ajungeti in instanta: aceasta va constata intervenita prescriptia.
Stiti cum estecu picatura chinezeasca? Pic, pic, pic in fiecare zi pana cand cel care toarna apa isi atinge scopul, respectiv pana cand celalalt cedeaza...
Schimbati-va numarul de telefon si solicitati sa fie secret pentru public. Nu le dati apa la moara, pentru ca in final veti ceda... nu are rost. Ascultati sfatul meu, chiar daca ma repet si-mi cer scuze pentru aceasta: IGNORATI-I ! ;)
Buna,

Ce s-a mai intamplat cu factura aceea?
Sunt si eu intr-o situatie asemanatoare si-mi trimit acasa tot felul de scrisori, o firma de recuperari creante (EOS)
Am facut un contract cu Orange in urma cu aprox. 8 ani. Am luat si un telefon gratuit pentru ca am incheiat contract cu ei. Am facut acest contract pentru ca firma la care lucram in momentul respectiv imi platea factura pt. convorbirile telefonice, pt. ca foloseam telefonul si in interes de serviciu. Ultima factura in valoarea de aprox 150 ron a ramas neplatita, factura e de vreo 6 - 7 ani. Acum am primit o scrisoare acasa de la o firma de recuperari (EOS) careia Orange i-a cedat creantele ca ma vor da in judecata daca nu platesc suma de apox. 900 ron. Mentionez ca am mai primit somatii de la aceasta firma dar ca nu erau asa amenintatoare ca aceasta. Stiu ca o factura se prescrie dupa 3 ani de la data emiterii daca nu am facut nici o plata sau un angajament de plata cu firma emitenta (Orange).
Va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa ma actioneze in judecata aceasta firma, contractul acela mai are vreo valoare dupa atatia ani? E posibila executarea silita sau punerea sub sechestru a bunurilor care le detin pentru suma de 150 ron?
E legal sa-mi ceara asa mari penalitati?
Astept raspuns.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Datorie din 2000, prescrisa? allex2maf allex2maf am o datorie la orange din 2000.in tot acest timp am mai primit 2 sau trei notificari prin posta dar nu am semnat nimic de primire si nici nu am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante best4ady best4ady am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa ... (vezi toată discuția)