avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj credit

Buna ziua. Am fost casatorita pina in iunie 2009 iar cu 6 luni inainte de divort fostul sot a luat un credit de nevoi personale pe numle lui , m-a dus si pe mine la banca sa semnez ca sint de acord cu acest credit , cu toate ca eu nu apar in evidentele bancii nici ca giranta , nici ca coplatitor , nici cu cont deschis , etc .La momentul respectiv m-a mintit , eu nestiind nimic despre credite in general , si mi-a spus ca nu poate lua creditul pe firma , etc. si trebuie sa-l ia pt.nevoi personale pe persoana fizica .Acum am aflat ca ma va actiona in instanta si-mi va cere sa-i platesc 50% din acest credit care am aflat acum ca este in valoare de 10000 EURO . Am aflat ca va duce martori la proces ca acest credit l-a utilizat pt. achizitionarea unei case . Mentionez ca tot ca in aceeasi perioada am cumparat o casuta in valoare de 60000 Roni iar eu am scos de la banca dintr-un cont pe numele meu 20000 Roni si restul de bani el mi-a spus ca ii are el(este si a fost administrator la o firma de constructii de succes). In contractul de la casa nu se specifica de unde provin banii si mai mult decit atit am facut cu fostul sot partaj voluntar la notar prin care el mi-a lasat casa mai dar cu uzufruct pe el . Va rog sa-mi spuneti este posibil sa platesc si eu acel credit in masura in care eu am ramas cu 2 copii mici , de la divort si pina acum nu mi-a platit nici pensia alimentara pt.care ne judecam , am un salar lunar de 1000 RONI iar copiii mei sint crescuti de parintii mei ? Totul a fost ticluit de el , acum imi dau seama ca m-a mintit tot timpul .
Cel mai recent răspuns: andruskme , utilizator 22:40, 22 Iunie 2011
Conform codului civil procedurii si altor legi tot ceea ce doi soti acumuleaza in timpul casatoriei este bun comun (bunuri, case, inclusiv datorii). Exceptii: mosteniri, donatii...etc..nu e cazul aici.
Ideea e ca acel credit este considerat luat impreuna si puteti fi obligata la plata acestuia impreuna cu el. Dar totusi poti evita acest lucru daca in timpul procesului faci dovada prin inscrisuri, martori, interogatoriu...dovedeste ca acei bani i-a folosit in scopuri proprii si nu in casa.

Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, as avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. ... Aniiii Aniiii Buna ziua, As avea și eu nevoie de un sfat sau o lămurire. In 2016 am luat un credit de tip prima casa, fiind căsătorită. In 2017 am divorțat și ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante Flori1967 Flori1967 Buna ziua, In anul 2006 am facut un credit de nevoi personale, unul in valoare de 30.000 ron iar cel de al doilea de 10.000 ron. Am platit 4 ani la banca, ... (vezi toată discuția)
Partaj banii din cont: am vândut un apartament , căsătorită ... Timeearadu Timeearadu Partaj banii din cont: Am vândut un apartament , căsătorită fiind cu fostul soț. Apartamentul era cumparat in timpul casatoriei prin credit bancar. La ... (vezi toată discuția)