avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA norma de venit si creditul bancar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA norma de venit si creditul bancar

Buna seara,

Sunt PFA cu norma de venit in IT. Vreau sa iau un credit ipotecar si desi am un venit suficient de mare, banca insista sa le dau declaratia 200 care sa contina venitul REAL, neacceptand ca venit decat suma din decizia de impunere de la ANAF. Efectiv nu am cu cine sa discut care sa priceapa care e treaba cu norma de venit.

Intrebarea mea este: in codul fiscal se spune ca nu am ca pfa cu norma OBLIGATIVITATEA de a depune declaratia 200. Totusi, daca vreau sa o depun e vreo problema? Ma gandesc ca o depun cu suma reala, mi-o stampileaza, ma duc cu ea la banca apoi dupa ce creditul e acordat depun o rectificativa si toata lumea e fericita.

Credeti ca imi vor pune probleme cei de la ANAF in a accepta declatia 200 pe suma reala si nu pe baza normei?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 10:10, 24 Iunie 2011
Nu se poate sa depuneti declaratia 200 daca sunteti la norma pe venit .
Aceasta declaratie este depusa de catre cei impusi in sistem real iar optiunea de trecere de la norma de venit la sistemul real nu se poate face oricand.
Doar la inceput de an iar implicatiile sunt numeroase :
- contabilitate in partida simpla
- se depun alte declaratii la venit real fata de norma de venit
Vorbiti cu un superior in banca si incercati sa-l convingeti ca norma de venit e diferita de sistemul real .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite pfa in sistem real vs norma de venit in 2016 nlaur86 nlaur86 Buna ziua, Stiu ca au mai fost discutii pe aceasta tema, insa multe dintre ele se bat cap in cap, motiv pentru care voi relua acest subiect. Vreau sa imi ... (vezi toată discuția)
Formularul 600 depus gresit LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o persoana fizica autorizata impozitata in SISTEM REAL, platitoare de TVA si tin contabilitatea in partida simpla. Problema mea se refera ... (vezi toată discuția)
Pfa - norma de venit sau sistem real de impozitare Lian Iacob Lian Iacob Am deschis acest topic pentru a lamuri si a se vedea diferenta clara dintre un sistem real si norma de venit la PFA. Cine doreste sa aduca informatii e bine ... (vezi toată discuția)