Sunt PFA cu norma de venit in IT. Vreau sa iau un credit ipotecar si desi am un venit suficient de mare, banca insista sa le dau declaratia 200 care sa contina venitul REAL, neacceptand ca venit decat suma din decizia de impunere de la ANAF. Efectiv nu am cu cine sa discut care sa priceapa care e treaba cu norma de venit.
Intrebarea mea este: in codul fiscal se spune ca nu am ca pfa cu norma OBLIGATIVITATEA de a depune declaratia 200. Totusi, daca vreau sa o depun e vreo problema? Ma gandesc ca o depun cu suma reala, mi-o stampileaza, ma duc cu ea la banca apoi dupa ce creditul e acordat depun o rectificativa si toata lumea e fericita.
Credeti ca imi vor pune probleme cei de la ANAF in a accepta declatia 200 pe suma reala si nu pe baza normei?
Nu se poate sa depuneti declaratia 200 daca sunteti la norma pe venit .
Aceasta declaratie este depusa de catre cei impusi in sistem real iar optiunea de trecere de la norma de venit la sistemul real nu se poate face oricand.
Doar la inceput de an iar implicatiile sunt numeroase :
- contabilitate in partida simpla
- se depun alte declaratii la venit real fata de norma de venit
Vorbiti cu un superior in banca si incercati sa-l convingeti ca norma de venit e diferita de sistemul real .