avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,
Mama mea ,ramasa de curand vaduva,in cat timp si in ce conditii ar trebui sa faca succesiunea pentru locuinta in care a trait alaturi de tata(proprietate comuna a celor doi) Ca sa nu existe nici o teama pentru dansa,dupa cate stiu, trebuie sa semnez o renuntare. Problema este ca am si un frate,care este de mult plecat din tara, nu-i cunoastem adresa si foarte rar ne contacteaza telefonic.Si are numai cetatenie romana..Cum putem rolva problema si, daca se poate, sa ne spuneti si pasii ce se urmeaza pentru succesiune.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Elidor , utilizator 11:52, 1 Iulie 2011
Oriunde ai drepturi civile, chiar si ACOLO, indiferent unde e asta.
Revin dupa ceva timp,pentru ca de fapt nici nu stiu ce inseamna de a avea drepturi civile, daca esti un tranfug, nu ai carte de identitate specifica locului,nu ai drept de munca,de cotizare,de cont bancar,de asigurari de sanatate. Cum poate sa dea declaratie notariala ACOLO, daca nu are cum sa se identifice? Chiar si pasaportul romanesc i-a expirat.
Multumesc pentru consiliere!
Are aproape oriunde pe lumea asta drepturi civile fundamentale indiferent daca este sau nu cetatean.

Cu pasaportul românesc (chiar si expirat) se duce la Ambasada României ori Consulatul Romaniei si da o declaratie notariala si isi schimba si pasaportul

Acest „acolo” este in UE?
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Nu ,in State! si ambasada cred ca este in Washington, nu poate calatori pe distante lungi,si ce mai stiu e ca se fereste cat poate de politie,sa nu fie expulzat.Daca ne va contacta il voi intreba daca prin cunoscutii de acolo poate rezolva problema. Poate ii fac un deserviciu acum, dar nici eu nu mai inteleg multe lucruri.
Multumesc!
Misiuni ale României
Ambasada României în Statele Unite ale Americii
Misiuni permanente
Misiunea Permanentă a României pe lângă Naţiunile Unite - New York
Consulate generale
Consulatul General al României la Chicago
Consulatul General al României - Los Angeles
Consulatul General al României - New York
Consulate onorifice
Consulatul Onorific al României - Atlanta
Consulatul General Onorific al României - Boston
Consulatul Onorific al României - Bridgeport
Consulatul General Onorific al României - Cleveland
Consulatul Onorific al României - Dallas
Consulatul Onorific al României - Detroit
Consulatul General Onorific al României - Statul Florida
Consulatul General Onorific al României - Houston
Consulatul onorific al României - Indianapolis
Consulatul general onorific al României - Las Vegas
Consulatul Onorific al României - Miami
Consulatul Onorific al României, Minneapolis, MS
Consulatul Onorific al României - New Orleans
Consulatul General Onorific al României la Norfolk
Consulatul General Onorific al României la Norman - Oklahoma
Consulatul General Onorific al României la Philadelphia
Consulatul General Onorific al României la Phoenix, statul Arizona
Consulatul Onorific al României - Portland, Oregon
Consulatul Onorific al României - Salt Lake City
Consulatul General Onorific al României - San Francisco

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru reprezentare la succesiune luana1976 luana1976 Stimati Domni, tatal meu a decedat acum citeva zile in Bucuresti. Parintii mei sint divortati din 1998, iar la casa nu a fost efectuat ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune dandin dandin mama si fratele meu vor sa renunte la succesiunea dupa tatal nostru in favoarea mea.fratele este stabilit in germania si din cauza pandemiei nu poate sa revina ... (vezi toată discuția)