In luna februarie ac am fost implicat intr-un accident de circulatie. In timp ce ma deplasam pe un drum european , intr-o intersectie am vrut sa virez la stanga. Pana in mijlocul intersectiei erau sageti care te obligau sa intri pe sensul tau, era montat indicator "intersectie cu un drum fara prioritate" si 78 m de linie continua. Am ajuns in intersectie, am semnalizat stanga, m-am uitat in oglinzile retorvizoare si am vazut, la o distanta pe care nu o pot aprecia, un autovehicul de marime mare. Din sens opus nu se apropia nici o masina. Am virat stanga si cand am ajuns lateral pe sensul celalalt a venit din spate un alt autoturism care a depasit camionul(in intersectie si pe linie continua) si m-a lovit pe mine lateral stanga spate. M-a impins 20 m in lateral, el rasturnandu-se. In urma accidentului, singura victima a fost el avand un numar de 40-45 zile de ingrijire medicala.
La ora actuala sunt acuzat de neasigurarea schimbarii directiei de mers. Nesansa mea este ca soferul autovehicului de marime mare care circula in spatele meu nu a oprit si nici nu am numarul lui de inmatriculare.
Ce credetii ca se poate face in cazul meu? Din jurisprudenta stie cineva ceva de un caz asemanator?
MULTUMESC PENTRU EVENTUALELE RASPUNSURI
Foarte tare.
Asa pur si simplu s-a retras plangerea ?! Pai si tu ca ai stat luni de zile fara carnet, poate aveai de gand sa faci concediu in strainatate, sau aveai drum etc.
Si agentul care a intocmit PV ? Practic din cauza lui ai avut de suferit, ca daca isi facea meseria cum trebuie erai bine mersi. In tara asta de cacao chiar nu se pot lua nici un fel de masuri ? Eu sincer daca auzeam raspunsul ala de la agent ( e linie continua dar nu e nici un semn de depasire interzisa) cred ca ori mi se spargea o vena ori il palmuiam de nu se vedea. Mama lor de hoti banditi, nu se mai satura.
PS: chiar nu poti sa faci o plangere impotriva lui ? Macar sa nu-si mai ia stiu eu ce spor, sau sa stea la birou o perioada, ca presupun ca nu ar arata bine la dosarul lui.
pe perioada de la 11,03,2008 pana in prezent am circulat cu dovada pe care am vizat-o lunar, iar in strainatate, surpriza....., am circulat cu carnetul ACR
Te rog detaliaza putin.
Carnetul ACR ce este, trebuie sa fii membru ACR presupun, sa platesti o taxa cu care sa fii la zi. De pe site-ul lor nu rezulta ca ar fi ceva mai mult decat un carnet de membru cu ceva facilitati. Pe principiul asta puteai sa circuli in strainatate si cu dovada fara drept de circulatie + carnet ACR daca nu iti cerea nimeni carnetul ?
E ceva legal ce ai facut sau ai avut noroc ca nu te-a oprit vreun echipaj in afara tarii si practic carnetul asta ACR a fost mai mult ceva psihologic pt. tine sa te simti in regula :P
trebuie sa fii membru acr. taxa de inscriere cca 300 lei, taxa anuala cca 300 lei. este perfect legal sa circuli cu carnetul acr in strainatate. in plus ai mai multe facilitati in tara, ex... scutiri la anumite hoteluri, servicii,