avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire

buna ziua.

bunicul meu are un hectar de pamant de revendicat undeva pe langa bucuresti, in vizuresti.
ar fi trebuit sa mearga de acum cativa ani insa nu s-a dus.
este insa foarte batran si de abia mai circula prin oras asa ca de rute mai lungi nici nu se pune problema.
el ar vrea sa revendice acest teren si-apoi sa mi-l lase mie. din cate stim nu se afla nicio proprietate pe el.

as dori sa stiu daca bunicul meu poate sa faca o imputernicire care sa-mi dea voie sa ma ocup eu de tot ( revendicare ) si care de asemenea, dupa obtinerea terenului sa-mi permita sa ma ocup tot eu de trecerea acestui teren pe numele meu.
practic bunicul meu sa nu fie nevoie sa faca drumuri, sa umble , etc.

as aprecia niste sfaturi. stiu ca-s multe tipuri de imputerniciri insa la partea juridica nu ma pricep deloc.

Cel mai recent răspuns: George , Avocat 12:24, 28 Iulie 2008
Buna ziua,

pentru a putea gestiona actiunea de revendicare a terenului trebuie ca bunicul dumneavoastra sa semneze o procura prin care va imputerniceste in acest sens. Procura trebuie sa fie autentica, respectiv sa fie data in fata unui notar public.
Succes

George
multumesc frumos. as dori sa mai stiu un lucru, odata obtinut, cine se ocupa de trecerea acestui teren pe numele meu ? eu as fi vrut ca aceasta procura, in afara de a-mi permite sa ma ocup de revendicarea terenului, sa-mi dea dreptul ca tot eu sa ma ocup de trecerea sa, pe numele meu.

multumesc
Din pacate dispozitiile codului civil prevad ca mandatarul nu poate cumpara bunurile pe care este insarcinat s le vanda. Desi dispozitia este discutabila in anumite conditii, est etotusi recomandabil ca actul de vanzare a bunului sau a drepturilor asupra lui sa fie semnat de bunic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura bambi.2010 bambi.2010 buna seara. pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)
Procura speciala facuta in anul 1976 pentru vanzare imobil care nu are semnatura mandantului ... Dana1313 Dana1313 In anul 1976, notarul x intocmeste Procura Speciala prin care spune ca mandantul ( unchiul meu ) il imputerniceste pe un anume S sa vanda in numele lui si cu ... (vezi toată discuția)