avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme avizare dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme avizare dauna

Se da urmatoarea situatie. Am fost accdidentat de catre un individ, urmand sa-mi repar masina la o companie de asigurari cu care vad ca multi au avut probleme. Masina este un model mai vechi si mi-i s-a spus ca doar 120de milioane se apropa deoarece ar depasi 75% din valoarea ei la momentul producerii accidentuului.

Am fost sa verific calculul la inspectoruld e daune si mi-a incadrat masina la stare satisfacatoare ceea ce nu face drepate nici mie nici masinii. Mi-a argumentat ca din cauza km dar km sunt clauza separata si affecteaza in alt mod calculul (cate 0.5% pentru fiecare 1k km peste limita de 15k km pe an). Incadrarea corecta mi-ar acoperi integral reparatia masinii.

Am discutat cu un jurist si mi-a recomandat sa m imi recuperez de la asigurari suma avizata si restul sa o obtin prin proces. Este posibil asa ceva? Si daca da care ar fi pasii ce ar trebui urmati. Precizez ca juristul este doar o cunostinta a unei cunostinte si m-a sfatuit doar in graba.

De asemenea sunt in cautare de un jurist/avocat in acest domeniu din Cluj

Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Alin Popescu, administrator
Cel mai recent răspuns: tavisor , utilizator 10:01, 27 Iunie 2011
Este un mic artificiu de care uzeaza ...."unii"!!;)
Daca optati pentru dauna totala(suma numerar), primiti 75% din valoarea reala a masinii , pt. ca restul de 25% este valoarea maxima a epavei pe care puteti s-o valorificati.
Daca efectuati reparatia, asiguratorul va plati intreaga valoare reala iar dv. diferenta pana la valoarea facturii emisa de reparator.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
nucu$, utilizator
Si atunci care ar fi recoamndarea pentru a putea sa-mi repar masina in suma de peste 75% din valoarea ei dar totusi sub 100%?

Am inteles ca pot sa fac o cerere de despagubire pentru cat imi aloca ei si sa platesc eu din buzunarul meu restul pentru ca apoi sa ii dau in judecata pentru restul de reparatie, ar mai fi si alte variante?
Totusi am sa incerc intai cu o plangere catre CSA
tavisor a scris:

Si atunci care ar fi recoamndarea pentru a putea sa-mi repar masina in suma de peste 75% din valoarea ei dar totusi sub 100%?

Am inteles ca pot sa fac o cerere de despagubire pentru cat imi aloca ei si sa platesc eu din buzunarul meu restul pentru ca apoi sa ii dau in judecata pentru restul de reparatie, ar mai fi si alte variante?

Atentie!: Cererea de despagubire o faceti pentru intreaga valoare a reparatiei iar daca vi-se impune numai suma oferita, acceptati-o cu obiectiunea ca este partiala si veti solicita diferenta in instanta de judecata.
Gresit !
NU se poate plati in nici o situatie mai mult decat 75 % din valoarea masinii.

Alte discuții în legătură

Dauna totala 24.05.2012 monta monta Masina este dacia solenza,an 2004,39700km,echiparea confort. Inspectorul de la Groupama,a trecut masina la starea de intretinere buna si a intocmit un deviz ... (vezi toată discuția)
Probleme cu rca!! kala kala buna , poate ma lamureste cineva ca eu nu inteleg nimic .In urma unui accident in care am fost lovit din spate foarte puternic masina mea a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)