Tatal meu a decedat la inceputul anului...el a mai fost casatorit odata cu ani in urma inaintea mamei mele avand cu acea sotie un copil infiat. Pe numele lor (tatal meu si sotia lui de-atunci) exista un contract de vanzare - cumparare a unui teren ce l-au achizitionat in acea vreme. Terenul a fost luat abuziv de catre stat ulterior, insa de curand dupa ani de zile am castigat in instanta procesul cu primaria Bucuresti prin care i se recunoaste dreptul de proprietate tatalui meu si primei lui sotii. Din motive probabil de spagi si alte cele, titlul de proprietate inca nu a fost eliberat de Primarie si nici nu dau vreun semn, dar asta e alta discutie.
Acum doresc sa fac succesiunea dupa tatal meu. Este posibil ca aceasta succesune sa fie facuta in instanta? De la starea civila mi s-a spus ca ar fi mai ieftin in felul asta decat prin notariat. Situatia actuala e in felul urmator: contractul de vanzare cumparare initial, e pe numele tatalui si primei sotii. Actul de prorpietate ce va trebui eliberat acum, cred ca tot pe numele ambilor va trebui sa fie emis. Sotia tatalui meu a decedat acum 5 ani si nu are frati/surori. Copilul lor infiat a decedat cu un an inaintea mamei adoptive. Tatal meu a murit la inceputul anului. Eu ce trebuie sa fac pt a face succesiunea si a trece acel teren pe numele meu mai usor(repede) si mai ieftin?Sincer nici acel teren nu valoreaza foarte mult si nici eu nu am posibilitati extraordinare de a umple nu stiu cui buzunarele. Nici acces la documente nu prea am, zilele trecute un notar spunandu-mi ca trebuie sa obtin copiile certificat de deces a copilului infiat, sotiei decedate si a tatalui meu cat si certificatul de casatorie dintre cei doi. Certificat de deces al tatalui meu il am evident. Restul n-am idee, pt ca nu am avut nici o tangenta cu viata lui din acea perioada respectiv cu persoanele sus numite, iar de la starea civila nu prea as putea pt ca nu am calitatea necesara.
Puteti sa ma indrumati in demersul meu?
Multumesc.
Am inteles. Multumesc! Decesul a avut loc in ianuarie a.c. asa incat mai am doar cateva zile pana in iulie cand ar expira cele 6 luni. Spuneti-mi, o declaratie de acceptare va trebui sa faca si mama mea? Ea va renunta oricum in favoarea mea la ceea ce vom mosteni de la tatal meu.
Ma scuzati ca ma bag peste subiectul deschis de dvs., dar sunt frapata de asemanarea intre situatia mea si a dvs.
Pe scurt, mama a fost infiata acum multi ani, mama adoptiva a murit, iar legatura cu tatal legal a fost pierduta. Se stie doar ca locuia in Bucuresti si s-a recasatorit; nu se stie daca a murit sau nu, acum ar avea 101 ani.
Vreau sa stiu daca se mai poate reclama partea de mostenire a mamei mele dupa tatal adoptiv(trec peste demersurile necesare identificarii actelor, mostenitorilor celorlalti) dupa atatia ani.
Se poate, dar cantariti inainte daca merita sa depuneti atatea eforturi... In plus, ar trebui sa verificati intai daca nu cumva succesiunea a fost declarata vacanta - statul preluand eventualele bunuri...
Act de proprietate
luciana87
in urma cu 2 saptamani am primit de la primarie o circulara prin care era chemat tata la primaria unui oras din alt judet sa ridice actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)