avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... STABILIREA MOSTENIRII IN FUNCTIE DE GRADUL DE RUDENIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

STABILIREA MOSTENIRII IN FUNCTIE DE GRADUL DE RUDENIE

buna ziua ! as avea si eu cateva nelamuriri intr o problema cu o mostenire...Acum cateva luni bunicul meu a murit iar bunica este decedata de 13 ani.In urma lor a ramas o casa cu un teren la care trebuie facuta succesiunea.Eu sunt nepoata lor dupa fiu care si el a murit acum 7 ani iar tatal meu mai are o sora(in viata), dar este sora numai de mama tatal meu fiind fiul amandurora .Daca ar putea cineva sa mi raspunda si sa mi spuna exact (ca nu ma pricep deloc la termeni juridici) cat am eu dreptul la acea casa cu teren si cat are sora tatalui drept acolo..?. va multumesc
Cel mai recent răspuns: laurycy_r@yahoo.com , utilizator 21:12, 31 Iulie 2012
Sora tatalui (daca nu a fost infiata de bunic) nu il poate mosteni pe bunicul, doar pe bunica.

Deci, la acest moment, dvs. mosteniti toate bunurile mobile si imobile pe care bunicul le-a avut la momentul decesului (daca nu mai aveti si alti frati)
Va multumesc frumos pentru raspuns.Sora tatalui nu a fost infiata de bunic si nu il poate mosteni si deci nici eu nu pot mosteni de la bunica nu? Daca nu va deranjez prea mult eu joi o sa merg la primaria de unde o sa incep sa intocmesc actele pentru acea succesiune ...Sora tatalui trebuie sa mearga si dansa...?.. si daca imi puteti spune de ce acte am nevoie ?...Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
laurycy_r@yahoo.com, utilizator
Dvs. mosteniti detinute de bunic; bunicul mosteneste bunurile detinute de bunica (in calitate de sot supravietuitor) in concurs cu copii din casatorie si din afara casatoriei.

Aveti nevoie de certificatele de deces al bunicului, bunicii si tatalui dvs. precum si de toate actele de proprietate sau orice fel de act prin care puteti face dovada ca bunurile respective au apartinut defunctilor.

Pentru intocmirea actelor de succesiune trebuie sa mergeti la notar si nu la primarie.

Sora tatalui ar trebui sa mearga si ea.

Daca nu va intelegeti asupra cotelor ce va revin, va trebui sa formulati o actiune in justitie.
si cotele care ne revin sunt stabilite de catre notar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire... yo_raluK yo_raluK Tatall meu a detinut o casa de la bunicul meu,respectiv tatal lui.In urma cu 6 ani mama mea a murit.Anul trecut a murit si sora mea.In urma cu putin timp a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu casa parinteasca dragoshh85 dragoshh85 Terenul intravilan al bunicilor a fost impartit in doua in jurul anului 1955: o parte fiicei lor ca dota la casatorie, cealalta parte fiind casa(2 camere + ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acceptare mostenitor minor tinaa tinaa buna ziua. va rog sa ma indrumati cum sa procedez . doresc sa accept mostenirea ce se cuvine fiului meu minor in urma decesului bunicii. precizez ca tatal ... (vezi toată discuția)