avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inselat in privinta programului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inselat in privinta programului de munca

va scriu in numele sotului meu,
Buna ziua ,de trei luni m-am aflat in somaj pana saptamana trecut cand mi-am gasit un loc de munca unde mi sa explicat ca voi munci 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ,precizez ca e vorba de o firma de curierat.Mi-am facut toate formalitatile de angajare si in prima zi de lucru am fost nevit sa lucrez 18ore,diferenta de ore suplimentare evident ca nu imi vor fi renumerate,am fost nevoit sa fac si incasari de ordinul miilor de roni,ceea ce nu mi sa explicat inainte fara a avea nici cea mai mica masura de precautie in cajul in care as fi putut fi jefuit sa zicem.Am sunat patronul firmei si i-am spus ca nu vreau sa lucru in asemenea conditii ,deoarece nu am fost informat in legatura cu programul de munca.Am fost la ITM si mi sa dat un formular prin care patronul trebuia sa explice programul de munca si ca oarecum nu as corespunde iar in acest caz as fi revenit in somaj .Patronul refuza sa completeze acele formulare .As intreba ce pot face in acest caz pentru a reveni iar in somaj deoarece consider ca ma fost inselat in privinta programului de munca si a conditiilor .
Cel mai recent răspuns: veronica-t , utilizator 12:50, 23 Iunie 2011
Faceti o plangere scrisa la ITM, si luati numar de inregistrare.
Vor fi obligati sa faca control la societate (in termen de 30 de zile calendaristice) si vor da masurile care se impun.
vroiam doar sa stiu daca se mai poate sa fiu reintegrat in somaj pe baza faptului ca am fost inselat de patronul firemei in ceea ce priveste programul de lucru.Daca e nevoie pot sa fac si o plangere in instanta.Azi o sa fac si la ITM o plangere in scris
Faceti o sesizare la ITM. Explicati situatia, treceti adresa la care puteti fi gasit deoarece veti primi un raspuns in scris in termen de 30 de zile . Cand depuneti sesizarea veti primi un nr de inregistrare. In cazul meu nu au facut control la firma la care lucram, am primit un raspuns in care imi citau legile din codul muncii care imi dadeau dreptate,in concluzie imi spuneau sa dau firma in judecata. Dupa raspunsul primit de la ITM ,raspuns care nu m-a multumit, am facut o sesizare ia IM ( Inspectia Muncii) , ITM-ul fiind subordonat IM-ului. Cei de la IM au facut control la firma si au gasit multe nereguli. Mult succes si rabdare !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina cu bucluc veronica-t veronica-t Buna ziua ! Acum m-am intors de la serviciu unde am fost sa duc medicalul . De azi am vrut sa merg la munca dar tot nu au de lucru pentru mine. Colega mea ... (vezi toată discuția)
Strigator la cer!pana si itm a ajuns sa fie corupt in aceasta romanie tot mai murdara!oare a mai ramas ceva necorupt in aceasta tara??? Gyna Gyna Buna ziua!Am avut si inca le mai am postate ,doua comentarii despre ilegalitatile ce se comit la locul meu de munca.Am fost sfatuita sa apelez la ITM si am ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ioan-s ioan-s Buna seara.Am nevoie de cateva sfaturi.La 1 sept. s-a inchis magazinul unde lucram.Pana la 30 sept.salariile pe luna august nu le-am primit si nici celelalte ... (vezi toată discuția)