avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aceasta regula este legala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aceasta regula este legala?

Presedintele, vicepresedintele, membrii comitetului executiv si cenzorul, pentru activitatea lor este legal ca la calculul cheltuielilor de intretinere sa fie trecuti cu o persoana mai putin, deasemeni sa-si ocupe unele spatii din proprietatea comuna fara sa plateasca vreo chirie, Este legal sau nu ?:(
Domnule Manole, urmaresc de ceva vreme problemele dumneavoastra expuse pe forum si am ajuns la urmatoarea concluzie: datorita unor imprejurari, cunoscute de dumneavoastra, asociatia de proprietari a ramas fara organe de conducere, iar proprietarii se complac in aceasta situatie fara a vrea sa se implice in rezolvarea ei. Ramas singur, administratorul si-a asumat o mare raspundere continuandu-si activitatea si comitand, una dupa alta o serie de ilegalitati pentru care s-ar putea sa fie tras, la un moment dat, la raspundere. Din punctul meu de vedere, vinovati sunt proprietarii, in totalitatea lor. Daca as fi eu administratorul dumneavoastra mi-as da demisia pentru ca in aceasta situatie nu-mi pot continua activitatea. Urmarea va fi urmatoarea: dupa catva timp, nefiind achitate facturile, vor fi sistate furnizarea utilitatilor; proprietarii se vor trezi la realitate si se "vor pune pe treaba" alegandu-si un presedinte si un comitet executiv care sa-i reprezinte si sa puna lucrurile pe fagasul normal.
D'l constantin a.. sunteti unicul care ati dat cel mai complet raspuns, si tot odata si la obiect, fara ocolisuri; Ceea ce ati aratat in mesajul raspuns este adevarat in totalitate, Aveti intreaga consideratiune a mea si va multumesc foarte mult de raspunsul dat si timpul acordat urmaririi subiectelor propuse de mine privind sectiunea "Asociatii de proprietari".=D>.. Eu consider ca acest subiect si dezbatut, este de o mare utilitate publica. Sunt sigur ca foarte multe asociatii de proprietari sunt in situatia asociatiei unde eu sunt membru. B-)
S-ar naste si o alta intrebare;; chiar daca o asociatie de proprietari ar avea structuri de conducere si sunt inactive, se ajunge de fapt tot la acelasi rezultat, ca si cand nu ar exista acele structuri de conducere, Adica, 0=0..:((
Interventie moderator

Decat sa deschideti atatea subiecte pe aceeasi tema: inexistenta unei conduceri la asociatia dv. plus problemele ivite din aceasta cauza, v-ati pune mintea la contributie si ati face ceva concret acolo unde locuiti!

In teorie toti putem pune intrebari si gasi raspunsuri, dar practica....ne omoara!

Astept cu interes ziua cand o sa ne spuneti ca aveti si comitet si presedinte si administrator si cenzor si aveti niste liste corect intocmite si semnate, liste care sa nu mai fie "nule"....si poate ne spuneti si cum ati facut de ati iesit din aceasta mare problema, ca sfaturile practice sunt de interes, nu deschiderea temelor de discutie de dragul luarii aminte!
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
elga50, moderator
Intreb si eu, fata de situatia in care o asociatie nu are organe de conducere sau organele nu se preocupa de soarta asociatiei sau nu exista o asociatie din oarecare motive pe acolo, ce impiedica proprietarii sa plateasca o firma de administrare sau un contabil care sa ii desluseasca cu listele de plata a.i. fiecare sa verifice inainte de a scoate banul din buzunar ca un adevarat cenzor?.

Se poate fericire si fara a exista o stampila oficiala?.B-)
Ce-i impiedica?
Pai cine angajeaza? Nea Vasile de la 2? Nu trebuie sa fie un reprezentant legal care sa faca aceasta contractare, angajare etc?
Credeti ca vorbim aici de tocmirea lui nea Fane sa vina la noi acasa sa ne repare robinetul de la baie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)
Proces neplata intretinere bgv bgv Buna seara, Nu am platit intretinerea intrucat modul de calcul nu a fost corect- ( pe langa probleme de fond nici macar total coloane nu era egal cu total ... (vezi toată discuția)
ce masuri extreme se poate lua? Manole Dumitru Manole Dumitru O Asoc.de Prop. care are personalitate juridica, toti proprietarii au optat prin \"Acordul de Asociere\", infiintarea asociatiei. Prin lege proprietarii ... (vezi toată discuția)