avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme

Buna,

In urma decesului ambilor parinti am intrat in posesia unui apartament din care detin 50% iar fratele meu inca 50%.

Descrierea problemei:

fratele meu refuza sub orice forma sa vand apartamentul respectiv si nici nu are bani sa ma despagubeasca. Eu doresc contravaloarea in bani a procentului de 50% care-l detin din acest apartament.
Probleme suplimentare care nu stiu cum sa le rezolv:
-persoana respectriva nu a mai achitat intretinerea de mai bine de 7-8 ani de cand locuieste acolo si s-a acumulat o suma destul de mare
-nu a facut nicio imbunatatrie apartamentului, ba din contra a transformat locuinta respectiva intro darapanatura prin neingrijirea ei
-nu a platit curentul de foarte mult timp si a fost taiat
-am fost nevoit sa suport in totalitate costul actelor pentru succesiune, a refuzat cu inversunare sa achite ceva
De mentionat este ca si parintii mei au avut aceeasi adresa in buletin pe vremea cand traiau iar el a locuit la adresa respectiva si in aceea vreme problema este ca el nu poate face dovada ca a platit vreo factura de cuerent/intretinere.

Va rog sa ma sfatuiti cum pot actiona pentru al obliga sa vanda acest apartament pentru a intra in posesia in bani pentru procentul care-l detin din apartament
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:45, 23 Iunie 2011
Daca nu va intelegeti amiabil, sa mergeti la notar, trebuie sa apelati la instanta pt iesire din indiviziune. Daca nici dvs. nu solicitati atribuirea imobilului, instanta va dispune scoaterea la vanzare si impartirea banilor.
Pt sumele inaintate, aveti un drept de creanta, puteti sa ii solicitati cota parte din suma pt succesiune si contravaloarea facturilor de intretinere + daune, cu conditia sa nu se fi prescris, daca a trecut mai mult de 3 ani.
Angajati-va avocat.
pentru intretinere am achitat de-a lungul timpului niste sume insa unele din aceste facturi achitate sunt destul de vechi ( au peste 3 ani). In situatia in care fac demersul pentru vanzarea apartamentului prin decizie judecatoreasca voi fi nevoit sa platesc jumatate din sumele acumulate la intretinere sau aceasta obligatie va cadea in sarcina fratelui ?

exista impedimente in vanzarea apartamentului in urma unei decizii judecatoresti sau eventual in obtinerea unei astfel de decizii avand in vedere ca el are domiciliul acolo si nu mai are nicio locuinta in posesie? In plus mai este si somer.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
maximilian26, utilizator
Veti fi obligati proportional cu cota fiecaruia sa achitati restantele.

Nici un impediment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ratele socrului ne poate afecta??? ancabc ancabc buna ziua. aceasi problema o are si socrul meu , neplatindu-si ratele sa ajuns la o suma mare din penalitati, bani fiind luati si cheltuiti in afara casei. noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta: sotul ... ozana.cos ozana.cos Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Sotul meu detine un apartament impreuna cu fratele lui, 50/50. Urmeaza ca noi sa achizitionam si ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme Catalin.Ionescu Catalin.Ionescu Buna ziua, Ma numesc Catalin si din 2011 ma confrunt cu o problema legata de o mostenire. In anul 2011 a murit fratele bunicului meu si de pe urma lui au ... (vezi toată discuția)