avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie pe teren ipotecat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie pe teren ipotecat

Stiu ca s-a mai discutat, cazul meu este similar.
Am contractat un credit cu ipoteca pe teren. In perioada demersului cu creditul m-am ocupat si obtinerea autorizatiei de construire pentru viitoare casa. Am obtinut creditul si imediat mi-a iesit si autorizatia de la primarie. Pe CF-ul terenului nu am interdictie la construire. Acuma au trecut 3 ani de atunci, vremurile s-au schimbat, veniturile mele s-au dus in jos rau de tot si sunt in urma cu ratele. Somatiile curg de la banca. Casa e aproape gata, sunt mutat in ea, la interioare m-ai am cate ceva de lucru. In acest moment casa nu este inca intabulata. Banca ma someaza cu demararea actiunii de recuperare a creantei.
Intrebarea mea este, casa nefiind inca intabulata ce se va intampla cu ea in cel mai negru si sinistru scenariu care se poate intampla daca eu nu-mi revin cat de cat cu banii. Pe vremea obtinerii creditului banii de rate nu erau o problema...dar vremurile de acum sunt cum sunt.

Astept un raspuns de la dvs.

M.
"Cel mai sinistru scenariu": veti pierde si casa o data cu terenul ipotecat.

Vestea "buna": cu un avocat istet si priceput, puteti ramane cu casa sau macar contravaloarea investita in locuinta.
Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa noua construita pe teren ipotecat Eu88 Eu88 Bună ziua, Am un credit cu ipoteca teren și casa veche C1 obținut în 2014, între timp am obținut autorizație de construire cu acordul bancii pe ... (vezi toată discuția)
Acord construire pe imobil ipotecat necsu necsu Am o cladire cu 3 apartamente si 608 mp teren pe care l-am ipotecat la banca. Concomitent am obtinut si autorizatia de construire pt etajare si mansardarea ... (vezi toată discuția)
Ipoteca teren fara constructie razvan11catalin razvan11catalin Buna ziua! Am urmatoarea dilema: cineva, o societate X a contractat un credit de la o banca - creditul a fost garantat cu un teren. Dupa semnarea contractului ... (vezi toată discuția)