Am avut in trecut mai exact in 1999 o condamnare de 3 ani cu executare din care am executat numai 2 ramanand un rest de pedeapsa de 1 an.Acum am fost implicat intr-un accident auto fiind la volanul unui auto cu nr rosii expirate fara a fi in cunostiinta de cauza nefiind eu proprietarul....in cazul in care se decide inceperea cercetarii penale mai am vreo problema cu restul de pedeapsa de atunci?....liberarea conditionata a avut loc in 2001 ...va multumesc!
In cazul dvs termenul de reabilitare este de 5 ani si jumatate, potrivit art.135 alin.1 lit.a C.pen.
Termenul de reabilitare curge de la data implinirii duratei pedepsei si nu de la data liberarii conditionate. Prin urmare, termenul de reabilitare incepe sa curga din 2002.
Cred ca trebuie sa ne dati mai exact data pronuntarii hotararii judecatoresti definitive, pentru a vedea sigur data de cand curge termenul pentru reabilitarea judecatoreasca...:)
nu am in fata acum hotararea dar stiu sigur urmatoarele fapta a fost facuta in 1997,am executat 3 luni dupa care m-am judecat in libertate pana in 1999 cand s-a dispus arestarea....am facut si o incercare mai departe dar deja la prmul termen mi s-a respins apelul si am ramas definitiv si am executat restul de pedeapsa pana la 2 ani cat era fractia de executat din 3...am intrat in comisie la Slobozia si am fost liberat conditionat in aug 2001...asta vreau sa aflu daca ma puteti ajuta daca perioada de proba a trecut pentru ca acum avand dosarul asta de conducere a unui auto neinmatriculat in eventualitatea unei sentinte cu suspendare sa nu primesc restul de pedeapsa de atunci....Va multumesc(revin cu restul de informatii cand o sa am hot jud in fata)
Daca in anul 2001 ati fost liberat conditionat cu un rest de pedceapsa de 1 un an, asta inseamna ca termenul de reabilitare incepe sa curga din anul 2002. Din 2002 se adauga termenul de reabilitare de 5 ani si jumatate ...deci 2007 si depinde de luna. Acum spuneti ca ati fost implicat intr-un eveniment , insa nu specificati cand anume. Pentru a putea fi reabilitat trebuie sa faceti cerere si instanta sa dispuna reabilitarea dvs. Nu este reabilitare de drept, intrucat ati fost condamnat la o pedeapsa mai mare de un an inchisoare.
Parerea mea este ca ar fi trebuit sa faceti cerere de reabilitare judecatoreasca si sa se pronunte o sentinta care sa constate reabilitarea ,inainte de pronuntarea unei hotarari de condamnare pentru conducerea auto neinmatriculat. Si asta pentru a putea beneficia de suspendarea executarii pedepsei, intrucat nu mai sunteti recidivist.
Mergeti totusi si consultati un avocat cu sentinta penala anterioara pentru a putea calcula eficient termenul e reabilitare si pentru a va face cererea in instanta . Iar in dosarul actual de asemenea luati-va avocat care sa stie cum sa puna problema inca din faza cercetarii penale. Puteti obtine chiar o amenda administrativa fara sa fiti trimis in judecata.
Mult succes.
cererea a fost depusa stimata doamna dar am intrat in pauza asta pt vacanta intrucat nu s-a considerat a fi un adevarat proces penal mi s-a acordat termenul de judecata in 23 septembrie....daca nu se pronunta reabilitarea inaintea sentintei de conducere a unui auto neinmatriculat sant inca recidivist?multumesc mult
Din cele expuse de dvs in august 2001 ati fost liberat conditionat si mai aveati de executat 1 an de zile din pedeapsa.
Banuiesc ca in august 2002 se termina de executat intreaga pedeapsa daca nu intervenea liberarea conditionata. Prin urmare, termenul de reabilitare ar decurge din august 2002 si expira in februarie 2008.
Fapta referitoare la conducerea autovehiculului neinmatriculat cand ati savarsit-o?
Reabilitare de drept
cosmin.d
Daca am fost condamnat la doua pedepse privative de libertate de cate 5 ani fiecare,acestea contopindu-se printr-o alta sentinta la care s-a adaugat un spor de ... (vezi toată discuția)