Buna ziua,
Am sa incerc sa fiu cat mai scurt si clar in acelasi timp in legatura cu problema pe care o am.
In anul 2008 am fost implicat intr-un accident auto din care a rezultat un decedat si un ranit grav. Mentionez ca nu eu am produs accidentul, eu fiind implicat fara voia mea si anume : eu veneam din spatele unui autoturism care a fost lovit frontal de alt autoturism care venea din contrasens, eu la randul meu am intrat in autoturismul care circula in fata mea insa nu in spatele acestuia ci lateral fata datorita faptului ca acesta in urma impactului a fost intors pe sosea.
Acesta este pe scurt accidentul. Dupa accident au urmat 2 ani in care am circulat cu dovata de la politie datorita faptului ca am fost cercetat penal pentru vatamare corporala din culpa. Dupa toate expertizele si cercetarile s-a hotarat neinceperea urmaririi penale si s-a dat o rezolutie a procurorului din care reiese ca sunt nevinovat si ca nu am incalcat nici o regula de circulatieasta in august anul trecut 2010).
Dupa mai bine de jumatate de an de la rezolutia procurorului am primit acasa citatie precum victima care a suferit vatamarea corporala ma da in judecata pe mine si succesorii celui decedat (cel care a provocat accidentul) si cere aproape 1 mil de euro daune. Mentionez faptul ca nu s-a facut contestatie la rezolutia procurorului.
Ce pot face eu acuma avand in vedere faptul ca sunt a doua oara tarat nevinovat prin tribunal? Pot sa-l dau in judecata pe cel care imi cere daune pentru ca ma tine prin tribunal avand in vedere ca in urma urmaririi penale am fost gasit nevinovat ?
Multumesc, in speranta ca ma veti putea ajuta cu un sfat.
Fapta ilicita constand in exercitarea drepturilor subiective intr-un mod contrar scopului lor social, economic, legii sau regulilor de convietuire sociala. Cazurile cele mai frecvente sunt: exercitarea unui drept subiectiv exclusiv in scopul de a pagubi pe altul, de a face sicane altuia si de a obtine foloase ilicite. Abuzul de drept se poate infatisa sub forma unor acte comisive (fapt comisiv, adica fapta de a face) sau omisive (fapt omisiv, adica fapta de a nu face).