avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii dispozitia inregistrata unde?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

dispozitia inregistrata unde?

am o firma mica ,care nu mai are profit de vreo 7 luni. Firma are 2 angajati.Pana acum,actele firmei au fost tinute de o caontabila dar avand in vedere ca nu mai am bani,am renuntat la contabila. Cei doi angajati au inteles situatia financiara a firmei si pana la rezolvarea acesteia,si-au depus cereri de CONCEDIU FARA PLATA[angajatii au solicitat pt. probleme personale].Problema este urmatoarea:Cererile de concediu fara plata au fost facute incepand cu data de 15 mai 2011.Acum ,cand am luat actele de la contabila,am constatat ca la aceste 2 cereri de concediu fara plata,nu s-au emis Decizii.Aceste 2 cereri sunt depuse la dosarele personale ale angajatilor si atat. Nu s-a operat in Revisal nimic.Am platit cu foaie de varsamant la FISC,darile pt.tot ce inseamna angajatii pt. perioada1-15mai 2011.Vreau sa nu gresesc,de aceea va intreb:trebuia emise Dispozitii de catre firma pt. suspendarea acestor 2 CIM?Unde se inregistreaza aceste Dispozitii?Am depus declaratia 112 pt. luna mai.Mai am ceva de depus acum pana la sf. lui iunie? Recunosc,am cam multe intrebari dar va rog sa ma ajutati.NU MA PRICEP .Sunt incepator in domeniu.Dupa luna mai 2011 , mai depun declaratia 112,daca eu nu mai platesc salarii?
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 13:33, 1 Iulie 2011
societatea trebuie sa emita DECIZIE de suspendare a CIM pt fiecare salariat in parte,decizie pe care o anexeaza la dosarul salariatului si atat.momentan, suspendarea CIM nu se opereaza in Revisal.trebuia sa depuneti pana la 10 iunie declaratia 010 prin care sa scoateti din vectorul dvs fiscal contributiile la salarii incepand cu 01 iunie 2011 sau depuneti in continuare d112 pe zero. va recomand sa apelati,totusi,in continuare la ajutorul d-nei contabile,deoarece pt luna iunie sunt mai multe declaratii,trebuie calculat si impozitul pe profit ,etc.
1. Daca salariatii au cereri de concedii fara plata nu trebuie sa emiteti decizie de suspendare a contractului de munca. Ei vor aparea in statele de plata cu zile de concediu fara plata si venit zero si, implicit taxe angajat si angajator zero
2. Declaratia 112 se depune in continuare, pana cand firma ramane fara angajati
3. Declaratia 010 se depune odata cu incetarea ultimului contract de munca din firma, nu mai devreme. Aveti termen 30 de zile de la data incetarii contractului de munca.
4. Ca sa nu mai depuneti declaratia 112, este mai bine sa desfiintati posturile celor doi angajati (le inmanati cate o notificare prin care ii informati ca le inceteaza contractele de munca prin desfiintarea posturilor si ca au 20 de zile lucratoare preaviz, iar cand se termina preavizul, emiteti pentru fiecare dintre ei o decizie de incetare a contractelor de munca cf. art. 65 alin. 1 din Codul muncii). Declaratia 010 se depune impreuna cu copie de pe ultima decizie de incetare a contractului de munca.
5. Dupa aceea, nu ve retine nimeni sa le faceti din nou contracte de munca, daca va redresati, ceea ce va doresc.
Multumesc,d-ra Cristina dar angajatii ar dorii sa intre in somaj si mi se pare corect.Asa ca as dori ca atunci cand vin din concediu fara plata,daca treaba nu merge,sa-i bag imediat in somaj.Ce ma sfatuiti?
Daca le desfiintati posturile si le incetati contractele cf. art. 65 alin. 1 pot intra in somaj. Nu pot intra imediat in somaj pentru ca trebuie sa le dati 20 de zile preaviz.
Insa, trebuie sa aiba stagiu de cotizare 12 luni in ultimele 24 (cu norma de 8h/zi; daca au norma partiala se mareste nr. de luni necesar). perioada de concediu fara plata nu se ia in calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc ContSters201854 ContSters201854 Buna seara, momentan sunt in concediu pt cresterea copilului pana la 2 ani. In iunie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu (expira cei doi ani) dar nu am ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim- somaj alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem si noi un angajat X care este in concediu fara plata din 10 martie 2008. Inca nu am depus decizia de suspendare a CIM la ITM, pt ca nu stiam ... (vezi toată discuția)
Anexa nr. 14 pentru somaj suciugeorgeta suciugeorgeta As dori sa stiu daca trebuie sa depun anexa 14 la ANOFM dupa incetarea contractului sau pot si inainte? De exemplu trebuie sa bag in somaj o persoana cu ... (vezi toată discuția)