avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla cu creditele dupa decesul unei persoane
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla cu creditele dupa decesul unei persoane

tatal meu a decedat acum 2 luni si avea un credit,eu am renuntat la succesiune de pe urma lui.defapt el nu mai avea nimic pe numele lui ,doar creditul respectiv deoarece imi cedase mie pertea lui, dupa succesiunea mamei, deci el nu avea nimic pe numele lui ,si banca ma obliga sa platesc eu restul de credit . Ce fac in situatia aceasta . deci eu nu mai sunt mostenitoarea lui.

Cel mai recent răspuns: Enache Constantin , Avocat 22:17, 23 Iunie 2011
Nu mai aveti nici o obligatie din momentul in care ai renuntat la mostenire, nici chiar daca acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar nu aveati nici o obligatie.

Banca ar fii trebuit sa incheie o asigurare de viata in momentul semnarii contractului.

Banca va trece la pierderi creditul.


Ultima modificare: Joi, 23 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
daca nu ati renuntat la mostenire expres prin declaratie la notar, aveti timp inca 4 luni s-o faceti.
el nu mai are niciun bun, toate erau ale mamei?
Tata mi-a cedat si partea lui prin tribunal cu hotarare irevocabila si definitiva deci el nu mai avea nimic pe numele lui
va multumesc mult ,mi-ati luat o piatra de pe inima .va pup

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intimpla cu ratele defunctului? ilieviorel ilieviorel buna ziua in urma cu 2 luni tatal meu a decedat. el avea 3 credite la banci diferite , la una avea asigurare de deces , la alta avea asigurare de deces din ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)
Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)