avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comunicarea hotararii instantei de fond
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comunicarea hotararii instantei de fond

Va salut,

Intr-un dosar in care am calitatea de parat,instanta de fond si-a motivat in sfarsit hotararea dupa mai multe luni de la pronuntare,dar cu toate ca am verificat in fiecare saptamana la Judecatorie,dosarul s-a intors abia pe 9 Iunie in arhiva,deci teoretic ar fi trebuit sa primesc acasa comunicarea.Vazand ca nu se intampla acest lucru am fost la arhiva si am solicitat o copie a hotararii motivate,depunand conform procedurii o cerere in acest sens.
Problema se pune:Pe de-o parte daca am facut cerere si mi s-a inmanat o copie a hotararii, aceasta teoretic se socoteste comunicata(deci ar urma sa nu o mai primesc prin posta),insa cei de la tribunal mi-au spus ca oricum se comunica,si daca partea interesata si-a copiat-o si daca nu.
Eu mi-am formulat apelul si intentionez sa-l inregistrez fara a mai astepta comunicarea(pana la urma se mai comunica sau nu,dupa unii avocati da dupa unii nu?).
In ce masura pot sa ma astept la o stratagema a partii adverse care sa aranjeze(fraudulos evident)cu cine trebuie ca hotararea sa nu-mi fie comunicata dar sa figureze ca si comunicata,in scopul evident de a pierde termenul de 15 zile inauntrul caruia am dreptul sa atac horarea cu apel?
Sau daca nu primesc hotararea acasa se socotesc 15 zile de la cererea pe care am facut-o si care este la dosar(iar copia ei la mine) prin care solicit copia motivarii hotararii?
Care este practica judiciara in astfel de situatii,avand in vedere ca hotararile de vreme ce nu sunt trimise cu confirmare de primire,practic este deschisa calea larg disputelor ulterioare(justitiabilul afirma ca nu a primit-o,functionarul judecatoriei care are atributia sa o expedieze sustine ca a expediat-o?)

Cu multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 09:55, 24 Iunie 2011
In ceea ce priveste serviciul de comunicare, nu ma pot pronunta, fiecare instanta avand regulile ei. Astfel, comunicarea poate fi facuta atat prin agent procedural, cat si prin intermediul Postei Romane. Cu privire la faptul ca in cele mai multe randuri, agentul lasa comunicarea in cutia postala, acest lucru se poate intampla pentru ca a sunat la usa si nu i s-a raspuns, nu a gasit niciun vecin caruia sa lase hotararea, astfel incat o lasa in cutia postala, urmand a mentiona ca s-a facut prin afisare, cu specificarea ca a fost lasata in cutia postala a imobilului respectiv. Se prezuma buna credinta, in sensul ca asa cum a lasat hotararea in cutia postala, asa o veti gasi si dumneavoastra si veti avea cunostinta de ea. In ceea ce priveste speta mentionata mai sus de catre dumneavoastra, se presupune ca partea care a inregistrat cererea de apel, este direct interesata sa staruie in judecata, astfel incat se va interesa de starea dosarul si de redactarea hotararii, care, oricum se comunica, indiferent cand s-a formulat cererea de apel. Astfel, se poate lua cunostinta de continutul hotararii, pentru motivarea apelului, pana cel mai tarziu 5-7 zile inainte de primul termen de judecata in apel, partea avand suficient timp sa isi pregateasca apararea. In speranta ca am fost succint si explicit in afirmatii. Cu stima.
Deosebit de succint si explicit in afirmatii.In ce priveste comunicarea hotararilor judecatoresti prin agent procedural,daca acest mod se mai aplica in realitate si nu doar in teorie,pot sa va spun ca intotdeauna cand am primit comunicarile la cutia postala(si aceasta nu de putine ori) nimeni nu a sunat la usa sa mi-o inmaneze(nici agent procedural nici factor postal) iar posibilitatea sa nu fi fost acasa nimeni este exclusa,intrucat eu totdeauna verific cutia de scrisori imediat dupa ora la care stiu sigur ca s-a terminat livrarea corespondentei,si intotdeauna este cineva acasa in cazul in care eu lipsesc.
Cu consideratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie. dansorin dansorin buna ziua,am terminat un proces pe fond,solutia si motivarea vin acasa sau trebuie sa le iau de la arhiva tribunalului.va multumesc.. (vezi toată discuția)
Nu am primit motivarea ContSters273796 ContSters273796 In luna noiembrie avocatul mi-a spus ca decizia pe care au luat-o judecatorii tribunalului imi este nefavorabila si m-a sfatuit sa fac recurs. Eu am decis sa ... (vezi toată discuția)
Apel declarat inainte de primirea motivarii. Artigas Artigas Buna ziua, Intr-un dosar in care am calitatea de parat,am declarat apel inainte de primirea motivarii pentru a evita situatia riscanta de a nu primi motivarea ... (vezi toată discuția)