avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nu am primit motivarea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nu am primit motivarea

In luna noiembrie avocatul mi-a spus ca decizia pe care au luat-o judecatorii tribunalului imi este nefavorabila si m-a sfatuit sa fac recurs. Eu am decis sa astept motivarea deciziei dar nici pana acum n-am primit-o. Avocatul mi-a spus ca in cazul in care o va primi la cabinet, ma va anunta dar nu m-a anuntat si nici acasa nu am primit nimic.
Aceste motivari se trimit cu confirmare de primire sau ca orice scrisoare, care poate fi pierduta sau furata din cutia postala?
Unde ma pot interesa daca motivarea a fost redactata si trimisa?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:42, 25 Ianuarie 2013
Puteti merge la arhiva instantei unde s-a judecat procesul si sa intrebati daca s-a redactat hotararea si daca s-a comunicat.

Daca raspunsul v-a fi afirmativ, atunci solicitati sa vi se comunice acolo o copie dupa decizia pronuntata, aratand faptul ca nu ati primit-o.
Recursul il puteti promova si in acest moment, (eu chiar va sugerez acest lucru) urmand ca motivarea sa o faceti in momentul cand intrati in posesia hotarari date de tribunal.
Cel mai sigur ar fi sa mergeti la arhiva si sa va informati personal cerand dosarul cauzei.
In acest fel veti afla daca hotararea s-a redactat si comunicat.

Daca aflati ca hotararea s-a comunicat luati legatura cu avocatul.
Nu va sfatuiesc sa faceti alte demersuri pana nu vorbiti cu avocatul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1) dacă sunteti din altă localitate ori, nu aveți timp : puteți solicita o informatie telefonic de la Arhiva instanței.Dacă e redactată, vi s-au dat răspunsurile necesare de cei mai înaintea mea ;
2) se expediază poștal și se predă destinatarului pe bază de semnătură de către factorul poștal.Dovada de primire cu semnătura respectivă se depune la dosar (s-a mai încetățenit un fel de ”cutumă”, în sensul că, semnează factorul poștal și o pune în cutia de poștă a destinatarului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicarea hotararii instantei de fond Artigas Artigas Va salut, Intr-un dosar in care am calitatea de parat,instanta de fond si-a motivat in sfarsit hotararea dupa mai multe luni de la pronuntare,dar cu toate ... (vezi toată discuția)
Depasire termen recurs mariavasile mariavasile Pe 20 iunie s-a dat sentinta civila cu drept de recurs in 10 zile de la data comunicarii, pe data de 21 iunie am depus cerere catre instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Comunicarea hotararii tribunalului, sectia contecios administrativ rataxen rataxen Buna seara. Am avut un litigiu cu Curtea de conturi. Am facut contestatie la Tribunalul de contencios administrativ. am pierdut contestatia fiind ... (vezi toată discuția)