avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am fost pagubita intr-un accident auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am fost pagubita intr-un accident auto

Am fost lovita cu masina de cineva si masina mea a suferit avarii f. grave. Am facut tot cee ce era necesar sa fac si s-a dat verdictul ca trebuie sa mi se ofere "daune totale". Cand am vorbit cu firma de asigurari [EDITAT] (cea care ar fi trebuit sa plateasca) ni s-a raspuns ca nu pot ( sau no vor ) sa plateasca . Si daca totusi dorim despagubiri sa-l dam in judecata pe cel vinovat si apoi el sa dea firma [EDITAT] in judecata si apoi vor mai vedea ei ce vor face. Nu stiu ce sa mai fac . Am pierdut f, multi bani , dar si sa faci o serie intreaga de procese pt a-ti obtine dreptul ?
Mu stiu ce sa mai fac! Ondina
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:06, 26 Iunie 2011
Actionati in instanta societatea de asigurari, avand ca obiect "pretentii" si solicitati instantei sa oblige societatea la plata intregii sume asigurate, asa cum s-a trecut in procesul verbal de constatare ca fiind "dauna totala". Va sfatuiesc insa sa consultati un avocat pentru a avea sanse reale de a castiga in fata instantei. Cu stima.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Care a fost motivul refuzului de a va plati ? A fost contatct material intre cele 2 masini ?
A fost facuta confruntare intre masinile implicate in eveniment ?
Aveti incheiat cosntat amiabil sau PV Politie ?
La ce societate ati solicitat despagubire?
Dupa ce imi furnizati aceste informatii incerc sa-mi fac o idee mai completa despre situatia dvs.
puteti merge si pe varianta reclamatiei catre C.S.A., insa va trebui sa va ganditi la alti bani ce urmeaza a-i cheltui, in vederea inceperii unui proces ( ii veti recupera la finalul litigiului, daca veti castiga). Contactati un avocat familiarizat cu litigii de acest gen si incepeti procedura ( invitatie la conciliere, calcul corect al despagubirii, estimare costuri, etc.)
Mai intai solicitati motivarea scrisa a refuzului platii despagubirii.
In functie de motivele invocate formulati obiectiuni. Este bine sa apelati la serviciile unui expert judiciar auto
Convocati asiguratorul la conciliere in vederea rezolvarii litigiului pe cale amiabila.
Daca concilierea nu da roade actionati in judecata societatea de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident georgebarsan georgebarsan buna ziua, am fost victima unui accident rutier(cineva a intrat in mine cu masina de pe contra sens)firma de asigurari a zis ca ma despagubeste cu 7400 ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva unei societati de asigurari. allyynnutza allyynnutza Acum 2 zile am avut un accident, cineva a intrat cu masina sa in mod intentionat in masina mea, in trafic. Am mers la politie, s-a facut pana la urma ... (vezi toată discuția)
Dauna rca patreze patreze Buna ziua!Am avut un incident rutier in timp ce ma deplasam cu masina din sens opus a a venit o masina mare incarcata cu pietre.In curba, masina incarcata ... (vezi toată discuția)