avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Razbunarea unui tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Razbunarea unui tata

Imi permit sa va retin atentia cu un subiect relativ...diferit....
Nu stiu daca ceea ce a facut fostul meu sot poate cadea sub incidenta juridica, dar poate cineva ma ajuta cu un sfat. Sunt o mamica divortata, care are o fetita de aproape 5 anisori. Pana aici nimic neobisnuit... Divortul a trecut, la fel si procesul de incredintare a minorei, urmat de cel pt dreptul de vizitare....Cand am crezut ca totul s-a sfarsit si nu mai exista loc de sicane s-a intamplat ceva cu totul nefiresc. Dupa weekendul trecut, petrecut cu tatal ei, fetita mea s-a intors acasa rasa in cap. Tot parul ei blond, lung si frumos a disparut ca prin vis.... Tatal a motivat ca asa cum eu am hotarat toamna trecuta la ce gradinita merge copila, tot asa a decis si el ca fetita NU TREBUIE sa aibe parul lung.... Ce pot face in aceasta situatie in care ma simt neputincioasa? Fetita plange si e foarte afectata (spune ca e urata, ca arata ca un monstru, ca nu vrea sa mai iasa din casa ca sa nu o vada lumea). Spune ca nu vrea sa mai mearga niciodata la tatal ei. Cum pot impiedica pe viitor astfel de incidente? Si ce pot face daca fetita nu va mai dori sa mearga in weekend la el?Sa o oblig doar pt a nu avea eu probleme juridice? Sunt convinsa ca vointa unui copil asa de mic nu va fi luat in seama de nicio instanta (de parca la varsta asta nu ar avea si copiii personalitate, de parca nu le-ar pasa de felul cum arata...).
Va rog mult, ajutati-ma cu un sfat....
nu stiu doamna ce sa zic, dar e strigator la cer... cum poate sa procedeze un tata.
practic dvs. v-a fost incredintat spre ingrijire si educare.... s-ar putea si o actiune in instanta si sa-i cereti daune morale pentru atingerea imaginii fetitei... totusi parintii n-au dreptul sa-si exercite puterea lor... chiar asa... peste vointa copilului, pocind bietul copil
Fapta tatalui ar putea sa se ncadreze la art. 306 c. pen,,Punerea in primejdie grava, prin masuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltarii fizice, intelectuale sau morale a minorului, de catre parinti sau de catre orice persoana careia minorul -a fost incredintat spre crestere si educare, se pedepseste cu nchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi"
Mergeti urgent la medicul de familie sa va dea trimitere la un pshiholog si rugati pshihologul sa verifice , pri metode specifce starea psihica a coplului, intocmind si un referat de evaluare a minorulu. Faceti sedinte de terapie cu aceasta, daca d.-str. considerati ca e copila afectata.Puteti sa-i faceti si o poza cu un aparat care sa arate s data pe fotografie.Mai bine mergeti spre exemplu, in Oraselul copiilor, si acolo putet sa-i facet o poza la minut, fiind intr-o astfel de atmosfera va putea sa accepte fotografia mai usor.
E penibil si umilitor ce a facut, nici detinuti nu se mai rad in cap, doar la cerere.
Nu puteti sa lasati astfel lucrurile sa scape de sub control.Cu actele de la medic, fotografii, nainte s dupa eveniment, martori, sesizati Autoritatea Tutelara cu aceasta problema. Faceti ceva...Urgent...
Va multumesc pentru sfaturi!
Cred ca voi face ceea ce mi-ati sugerat, si nu pt a-mi lua revansa in fata fostului sot, ci pt a evita pe viitor alte gesturi malefice... Copilul meu sufera foarte mult, desi am incercat prin toate mijloacele sa ii explic ca nu s-a intamplat nimic grav si ca in scurt timp parul o sa creasca la loc... Tatal ei a pacalit-o atunci cand a tuns-o spunandu-i ca a doua zi o sa aiba parul mult mai lung si mai frumos decat a lui mami. Fetita cred ca nici nu a realizat ce i se intampla pana cand nu a ajuns acasa si s-a vazut in oglinda.
Nu vreau ca fetita sa-si urasca tatal, eu sunt convinsa ca nu a facut-o pt a-i face rau copilului, ci mie, dar tot mi se pare un gest nefiresc pt un tata. As vrea ca pe viitor fostul sot sa poata vedea fetita doar in prezenta mea. Astfel ma asigur ca nu va mai putea sa-i faca rau...Credeti ca as putea obtine acest lucru?
S-ar putea sa ma insel, insa mi se pare ca taierea parului unei alte persoane fara consimtamantul acesteia s-ar putea incadra chiar si la vatamare corporala... evident varianta simpla.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2008
ContSters56778, utilizator
Stimate justitiabil,, conform art.181 alin 1 c. pen.-fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale de cel mult 60 de zile se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.
Prin urmare, cu alte cuvinte trebuie ca asupra victimei sa se fi exercitat violente fizice de asa natura incat sa ajunga sa fie ingrijita cel mult 60 de zile. Aici e cu totul altceva.

Alte discuții în legătură

Prezenta obligatorie a ambilor parinti la psiholog Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Mi-a fost incredintata fetita prin hotarare judecatoreasca.Exista un program de vizitare,pe care fetita nu vrea sa il respecte datorita faptului ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Tata jamaican simo77 simo77 ma numesc Simona ciobanu am o fetita de 3 luni care este inregistrata pe numele meu tatal fiind in jamaica in acest timp.acum el vrea ca fetita sa fie pe ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor catre mama titan titan Buna ziua, Din urma unei precedente casatorii,a rezultat o fetita,acum in varsta de 12 ani.In urma unei hotarari judecatoresti din 2001,aceasta mi-a fost ... (vezi toată discuția)