avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se face(cota parte) ,partajul intre parinte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se face(cota parte) ,partajul intre parinte supravetuitor si copiii!?

A murit mama,a ramas 2 copii si tatal.Cum se face impartirea averi intre copii si parintele(tatal) supravetuitor?Va multumesc!
TANASE CONSTANTIN,GALATI!
Un sfert din bunurile patrimoniale care apartineau defunctei ii revin tatalui, iar restul se imparte intre copii.
Impartirea se face dupa Codul civil si dupa Legea 319/1944 ! Iar se vede ca suntem romani, de ce sa fie simplu cand poate fi complicat !
In Codul civil incepi la Capitolul IV, art 677 si te tot duuuuci...
Da dar userul nu cred ca doreste sa ii aratam articole din Codul Civil si Legea care reglermenteaza dreptul la mostenire al sotului supravietuitor, iar intrebarea adresata este una simpla.Sotului supravietuitor ii revine o cota de 1/4 , iar 3/4 descendentilor .
Sotul supravietuitor are cota sa din bunurile care erau comune cu defuncta , iar aceasta cota nu intra in calcul la partajul succesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - legea 319/1944 ? rodica stan rodica stan Vin la succesiune la concurenta cu tatal meu si fratele meu.Conf. L.319/1944 - tatal meu(sotul supravietuitor) are !/4 si restul se imparte in mod egal la ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Mostenire soso35 soso35 Buna seara! Rog daca ma puteti ajuta cu urmatoarea problema: parintii au divortat in urma cu mai multi ani avand in proprietate o casa . Dupa partaj mama a ... (vezi toată discuția)