avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nivel studii pt operator la masini unelte cu comanda ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nivel studii pt operator la masini unelte cu comanda numerica

Buna ziua,

stie cineva daca pentru a incadra o persoana pe functia de Operator la Masini Unelte Semiautomate si Automate este necesara o diploma de operator specifica?
Adica diploma de operator masini unelte semiautomate si automate?

angajatorul spune ca neavand aceasta diploma nu poate schimba functia angajatului.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:39, 24 Iunie 2011
Mi se pare corecta abordarea angajatorului ... trebuie sa existe o calificare in acel domeniu ... calificare care poate fi atestata prin prezentarea unui certificat de calificare profesionala in acel domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muncitor calificat cu diploma neautorizata de minister HRjunior HRjunior Buna ziua! O persoana care a participat la un curs de formare profesionala se poate angaja ca muncitor calificat chiar daca diploma obtinuta in urma cursului ... (vezi toată discuția)
Schimbarea functiei ocupate cu studii superioare b_mario77 b_mario77 Buna!Ma puteti ajuta intr o problema?Lucrez de cca 1 an si 3 luni la o firma de productie filtre de aer.Am fost angajat anul trecut în ianuarie cu un salariu ... (vezi toată discuția)
Angajare... fara calificarea necesara??? maryabelle maryabelle Buna seara! Imi poate spune cineva daca o persoana selectata in vederea angajarii poate fi incadrata intr-o anumita functie (de ex. operator introducere ... (vezi toată discuția)