avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauze contract de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauze contract de vanzare-cumparare imobil

Care este diferenta intre un contract de vanzare-cumparare a unui apartament cu drept de habitatie viagera si unul cu clauza de uzufruct viager?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:03, 24 Iunie 2011
dreptul de habitatie iti da dreptul de a locui intr-un spatiu pana la sfarsitul vietii sau pana renunti la drept de bunavoie.
dreptul de uzufuct iti da dreptul sa te folosesti de bun dupa cum crezi de cuviinta si sa te bucuri de fructele lui( sa incasezi bani din chirii,dobanzi , sa culegeti recolta etc )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
Posibilitate dezmembrare teren cu clauza de uzufruct viager beurer95 beurer95 Buna,as dori sa stiu in cazul in care am cumparat un teren cu clauza de uzufruct viager daca se poate dezmembra in 2 loturi,uzufructuarul sa renunte la ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager klara0329 klara0329 Buna ziua, Am o nelamurire, decurand am cumparat un apartament cu clauza de UZUFRUCT VIAGER, (in favaorea vanzatorului, aceasta fiind matusa sotului meu, ... (vezi toată discuția)