maryus75 a scris:
buna ziua,va rog frumos dati-mi un sfat!de o saptamana m-am angajat la o firma de comert,contractul s-a incheiat pe o luna ,asta ar insemna pana pe 20.07.2011.astazi am fost la un interviu pe meseria mea,unde mi s-a oferit un salar dublu si in plus scap de naveta.daca angajatorul nu este de acord cu demisia mea la zi,cum este cel mai bine sa procedez,tinand cont ca noul angajator vrea sa incep cel tarziu in 3.07.2011 lucru?care pot fii rep[ercursiunile daca nu ma mai duc la servici,in caz ca refuza sa incheiem raporturile de munca pe cale amiabila?
Simplu ... printr-o simpla notificare scrisa, in baza art.31 alin.3 C.mun., va anuntati angajatorul incetarea c.i.m.
Art.31 alin.3 C.mun. prevede : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
In cazul dvs, perioada de proba este de 5 zile lucrătoare intrucat c.i.m. are o durată mai mică de 3 luni.
Daca data inceperii activitatii este 20.06.2011, atunci ultima zi in care puteti face notificarea este 28 iunie 2011.