avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fara preaviz

buna ziua,va rog frumos dati-mi un sfat!de o saptamana m-am angajat la o firma de comert,contractul s-a incheiat pe o luna ,asta ar insemna pana pe 20.07.2011.astazi am fost la un interviu pe meseria mea,unde mi s-a oferit un salar dublu si in plus scap de naveta.daca angajatorul nu este de acord cu demisia mea la zi,cum este cel mai bine sa procedez,tinand cont ca noul angajator vrea sa incep cel tarziu in 3.07.2011 lucru?care pot fii rep[ercursiunile daca nu ma mai duc la servici,in caz ca refuza sa incheiem raporturile de munca pe cale amiabila?
Cel mai recent răspuns: Dan88 , utilizator 09:16, 13 Iulie 2011
Demisia nu este supusa aprobarii.
Demisia trebuie doar inregistrata. Atat. Cred ca daca discuti cu ei nu vei avea probleme, mai ales ca ai un contract pe o luna.

[editat]

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
ContSters20980, utilizator
albertokurtyan a scris:
Demisia nu este supusa aprobarii.
Demisia trebuie doar inregistrata. Atat. Cred ca daca discuti cu ei nu vei avea probleme, mai ales ca ai un contract pe o luna.

ms de raspuns,dar trebuie sa specific ca in contractul respectiv se specifica ca in cazul demisiei perioada de preaviz e de 20 de zile lucratoare. [editat]
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
ContSters20980, utilizator
maryus75 a scris:

buna ziua,va rog frumos dati-mi un sfat!de o saptamana m-am angajat la o firma de comert,contractul s-a incheiat pe o luna ,asta ar insemna pana pe 20.07.2011.astazi am fost la un interviu pe meseria mea,unde mi s-a oferit un salar dublu si in plus scap de naveta.daca angajatorul nu este de acord cu demisia mea la zi,cum este cel mai bine sa procedez,tinand cont ca noul angajator vrea sa incep cel tarziu in 3.07.2011 lucru?care pot fii rep[ercursiunile daca nu ma mai duc la servici,in caz ca refuza sa incheiem raporturile de munca pe cale amiabila?

Simplu ... printr-o simpla notificare scrisa, in baza art.31 alin.3 C.mun., va anuntati angajatorul incetarea c.i.m.

Art.31 alin.3 C.mun. prevede : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

In cazul dvs, perioada de proba este de 5 zile lucrătoare intrucat c.i.m. are o durată mai mică de 3 luni.

Daca data inceperii activitatii este 20.06.2011, atunci ultima zi in care puteti face notificarea este 28 iunie 2011.
pe mine ma deruteaza de fapt faptul ca nu scrie nicaieri ca ar fii perioada de proba(ceea ce este faptic),ci pur si simplu ca este un CIM pe perioada determinata de o luna.intr-adevar pe undeva scrie ca perioada de proba este de 5 zile
Trebuie sa fie prevazuta in c.i.m. pe care l-ati semnat cu angajatorul ... la lit.L este prevazuta perioada de proba ...

Alte discuții în legătură

Demisie cristinaardelean cristinaardelean Buna ziua, Sunt in perioada de proba si angajatorul nu este de acord sa imi accepte demisia la zi. Ce pot face in aceasta situatie? (vezi toată discuția)
Întrebare în legătură cu demisia Robert96 Robert96 Bună ziua. Sunt într-un stagiu de practică încheiat pe o perioadă nedeterminată. Sunt mulțumit de angajator și de colegii de muncă, dar problema ... (vezi toată discuția)
Preaviz ContSters315461 ContSters315461 Buna ziua. Tocmai m-am angjat la o firma. Lucrez de 3 zile aici, dar vreau sa plec din motive personale. Trebuie sa respect perioada de preaviz tinand cont ... (vezi toată discuția)