avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna...am si eu o intrebare....suntem 3 frati si avem un pamant de la mama....ea a decedat in 1991...pamantul e pe numele ei...vreau sa fac succesiunea dar unul dintre frati nu vrea sa se prezinte si nici procura ptru imputernicire nu vrea sa faca ca e lenes....pot face succesiunea fara el?...eu nu vreau sa ii iau partea din pamant....ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: johnwittig2002 , utilizator 16:08, 21 August 2008
Puteti face o actiun e de partaj succesoral, chemindu-l in judecata si pe cel care refuza sa se prezinte la dezbaterea succesorala notariala
Daca e vorba numai de lene, nu e chiar atat de grav: se poate face impartirea averii prin instanta, printr-o tranzactie si fratele dvs. poate fi reprezentat de celalalt frate ( ei, trebuie totusi determinat sa mearga la un notar pentru procura speciala).
In aceasta forma, cheltuielile vor fi mai mici si daca dosarul e complet, in doua termene se rezolva problema.
daca fac o actiune de partaj succesoral si el refuza sa se prezinte ce se va intampla?
Daca nu se prezinta si nici nu face o procura pentru o alta persoana, atunci nu se poate incheia tranzactia, instanta urmand a se pronunta in baza unei expertize si a actelor depuse, asupra mostenitorilor si atribuirii loturilor cuvenite fiecaruia.
Pai, da... ca lenesul n-are niciodata timp suficient cat ar vrea sa piarda, mai are nevoie si de vremea altora...
Si atunci nu-i mai bine sa ne-aducem aminte de alta vorba romaneasca: pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti?

II spuneti ca in cazul in care nu are de gand sa se prezinte la notar, veti deschide actiune prin care veti cere instantei sa constate ca numai dvs. si celalalt frate ati acceptat succesiunea, iar el nu. Si daca ii va fi lene sa se deplaseze pentru a face dovada contrara (si pentru asta chiar ii va trebui ceva efort) atunci mostenirea se va imparti la 2. Barem asa stiti si de ce va agitati si pierdeti vremea.

Alte discuții în legătură

Mostenire,succesiune,partaj Gyna Gyna Buna ziua!Dupa decesul parintilor,doi frati raman cu 2 proprietati,la doua adrese diferite.Cei doi frati,s-au inteles sa ia fiecare cate o proprietate,dar pt. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ancasimona ancasimona 1.Doresc sa stiu daca prin renuntarea la cetatenia romana, se pierde dreptul la mostenire pe teritoriul Romaniei. 2.Parintii amandoi sunt decedati, mai am un ... (vezi toată discuția)
Moștenirea intre frați Drusil Drusil Tatăl nostru a decedat acum doua săptămâni și a rămas moștenire o casă la țară cu un hectar de pămînt și un apartament . Suntem doi frați și ... (vezi toată discuția)