buna...am si eu o intrebare....suntem 3 frati si avem un pamant de la mama....ea a decedat in 1991...pamantul e pe numele ei...vreau sa fac succesiunea dar unul dintre frati nu vrea sa se prezinte si nici procura ptru imputernicire nu vrea sa faca ca e lenes....pot face succesiunea fara el?...eu nu vreau sa ii iau partea din pamant....ce trebuie sa fac?
40 lei taxa de timbru pentru partaj, mai platiti si expertul vreo 700-800 lei si daca doriti sa fiti reprezentat de un avocat veti plati si onorariul acestuia. Asta la inceput, dar daca veti fi nemultumiti de hotararea primei instante veti uza si de caile de atac, iar la final va trebui sa puneti si hotararea in executare...cheltuieli sunt.
Ca si timp, depinde de la caz la caz. Poate dura 4 luni sau poate dura un an si chiar mai mult. Sunt mai multi factori care pot influenta durata in timp: procedura de citare, prezenta martorilor, cat de repede se "misca" expertul...etc.
De multe ori depinde de partile implicate cat de repede se poate termina o astfel de cauza.
Eu cred ca aceasta "lene" a fratelui dvs. este cam scumpa. Puterea de convingere e mult mai la indemana. Succes!
aparent fratele a fost la abasada sa ceara o imputernicire ptru succesiune si cei de la ambasada au zis ca nu se mai elibereaza, ca nu stiu ce lege sa schimbat....si ca eu trebuie sa declar cati frati suntem si va fi chemat sa semneze.....deci despre ce e vorba?...ore e actiunea aia de partaj succesoral?