avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva valoare reziduala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva valoare reziduala

Pentru o masina achizitionata in leasing s-a emis la sfarsitul leasingului o factura care contine diferenta de plata tva dintre cei 19% platiti pana in luna mai 2010 si 24% tva care se plateste dupa luna mai 2010 pentru valoarea reziduala inclusa in rata lunara pe perioada de la inceputul leasingului pana in luna mai 2010. E corect sa mi se ceara plata acestei diferente ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:20, 25 Iunie 2011
Da. Banii ii incaseaza firma de leasing, dar ii vireaza statului. Deci, aceasta nu are nimic de castigat, desi dvs. platiti mai mult. Diferenta e incasata in totalitate de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta tva (19% - 24%) apartament Airscape Airscape Buna ziua, Am achizitionat un apartament in curs de constructie (la data respectiva) la sfarsitul lui 2009. Cota TVA pentru apartament a fost de 5%, iar ... (vezi toată discuția)
Art. 134.1 (9) nu excepteaza regularizarea tva la valoarea reziduala platita in rate, la leasing? Doru Radu Doru Radu Considerati drept sau macar legal faptul ca societatea de leasing imi cere la final de contract, dupa ce am platit toate ratele din contract timp de 4 ani, sa ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala leasing autoturism _maria_ _maria_ Buna seara! In luna martie se incheie perioada de leasing la autoturismul pe care il am ,am optat la inceput ca valoarea reziduala sa fie inclusa in rate ... (vezi toată discuția)