avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale daca infiintez PFA sau SRL,am vechime in munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

daca infiintez PFA sau SRL,am vechime in munca

buna dimineata !
Va rog sa-mi spuna si mie cineva daca infiintez o societate comerciala sub forma PFA sau SRL sau mai stiu eu ce...timpul in care desfasor activitatea acolo se ,, pune'' ca vechime in munca pentru pensionare? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 14:46, 25 Iunie 2011
Daca esti angajat si/sau platesti asigurarile sociale aferente
sfatul meu este sa va prezentati la casa de pensii din judetul respectiv, ptr a incheia o declaratie de asigurare...doar in acest caz vechimea in baza pfa, srl, poate fi avuta in vedere ptr stabilirea drepturilor de pensie....
Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Daca va deschideti un SRL cu asociat unic , va puteti angaja la propria dvs societate cu c.i.m.
Bineineles ca puteti beneficia de pensie in sistemul public de pensii.
De asemenea, va puteti face o pensie privata, la o societate de asigurari.

Puteti obtine pensia, fie ca salariat, fie ca administrator/titular asigurat la Casa de pensii.

Dvs. alegeti metoda cea mai buna de a cotiza la sistemul de pensii.

Eu va recomand sa cautati sistemul de pensii cu cheltuielile cele mai mici.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
Albert Kurtyan, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pf sau af symonika_kreatza symonika_kreatza Buna ziua.Am cateva intrebari.Ce este mai convenabil? Lucrez in constructii si am fost dat in somaj. Eu activez in continuare la acel patron dar nu am nici o ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala. titular si angajat in acelasi timp kingbt kingbt Vreau sa intreb daca se poate sa fiu titular si angajat la aceeasi Intreprindere Individuala. Pun intrebarea deoarece la ITM mi s-a spus ca nu se poate, dar eu ... (vezi toată discuția)
Nu este permisa forma srl? ContSters51068 ContSters51068 Am inteles ca sunt unele afaceri care nu pot fi organizate sub forma de SRL ? Care sunt acelea ? Alberto Kurtyan (vezi toată discuția)