avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plasament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plasament

intrebarea mea este urmatoarea:pot da in plasament simplu un nou nascut unei familii care nu este ruda cu mine si nici din aceeasi localitate?cum pot proceda in mod legal?mentionez ca acest copil urmeaza sa se nasca iar familia respectiva doreste sa il ia in plasament imediat dupa nastere.
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 09:31, 26 Iunie 2011
NUUUUUUUUU!
Mergeti la DGASPC( Directia Judeteana pentru protectia copilului) si intrebati daca ati putea face acest lucru imediat dupa nastere.Darea in plasamnet a copilului necesita niste pasi , implicarea unor institutii de orcrotire sociala si cerere in instant a a celor care doresc sa ia copilul, si nu le va fi acordat plasamentul daca nu indeplinesc anumite conditii ( morale, materiale) .
Deci nu este asa simplu, nasteti si dati copilul.In plus, atunci cand veti da acest copil va veti pierde drepturile parintesti.
Nu se pierd drepturile parintesti la darea copilului in plasament.

Pentru a face acest lucru, deliamanuela, trebuie urmati niste pasi. Dupa nasterea copilului acesta va fi incredintat statului PENTRU UN MOTIV INTEMEIAT - lipsa mijloace intretinere, mama foarte bolnava, abandon etc. Apoi statul va stabili dispunerea acestuia intr-o forma plasament. Legea prevede expres plasarea unui copil sub doi ani doar asistentului maternal sau rudelor, in niciun caz rezidential sau simplu si asta in regim de urgenta. Daca respectivii nu au acest statut, mai greu de motivat. Daca nu sunt din aceeasi localitate, ar trebui sa fie macar din acelasi judet pentru ca cei de la DGASPC sa-si poata respecta procedurile.

Inca o intrebare - de ce v-ati oprit la plasament? Care sunt motivatiile acestui gest? Alte alternative nu mai sunt?
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
mikas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii abuzati in familie ! dointza dointza Buna seara , am si eu o intrebare si anume : ce este de facut in cazul urmator ? 2 copii minori (gemeni fata si baiat in varsta de 16 acum) au fost ... (vezi toată discuția)
Incuviiþare sau stabilire dom.minor sca baloisibaloi sca baloisibaloi Bună ziua stimaţi colegi, Vă rog să vă spuneţi o părere autorizată legată de următoarea speţă. Minor din afara căsătoriei vârsta 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Venit copil GabrielC93 GabrielC93 Am o nepotica care urmeaza sa implineasca doi anisori. Situatia ei este mai delicata, deoarece mama ei are 17 ani si nu e interesata de ea, iar tatal nu a ... (vezi toată discuția)