avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager

ce inseamna exact contract vanzare-cumparare cu UZUFRUCT VIAGER,k m am dus la politie sa mi skimb buletinu,si trebuia sa ii aduc pe ai mei,sa dea declaratia de primire in spatiu,,prin urmare nu s e propr?,,,,:)
Cel mai recent răspuns: Botogan Daniel , utilizator 23:02, 30 Mai 2022
In cazul in care,am încheiat un contract de vânzare-cumpărare in anul 1998 cu uzufruct viager,iar uzufructantul,nu mi-a respectat clauza pe care o aveam,de a-i oferi întreținere pe toată durata vieții și nu a locuit la adresa niciodată,de asemeni,nu a venit niciodată la adresa respectiva,să vadă starea locuinței în care stau,și nu a contribuit cu absolut nimic la întreținerea imobilului,conform legii,iar acum,mai de curând, de aproape 5ani nu mai vine nici la semnatura pentru carte de identitate.
Menționez și faptul că, nu știu unde locuiestepentru a lua legătura cu dumneaei.
In cazul acesta, ce pot face,dacă eu și familia mea,care avem nula proprietate,nu beneficiem de cărți de identitate,deși eu și soția mea,suntem trecuți de 55 de ani,iar buletinele provizorii pe care le avem,nu sunt recunoscute de unele instituții ale statului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)