avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul prin vanzarea unei case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul prin vanzarea unei case

Tatal meu are doi frati in viata , in 2006 a construit o vila pe terenul parintilor care sunt decedati cu multi ani in urma. Pe terenul unde el si a construit vila mai avea dreptul si cei doi frati. In cele din urma sa judecat cu ei si a trebuit sa vanda vila , vanzarea sa facut acum 2 saptamani. In anul 2007 tatal meu ma chemat in judecata pentru contestare de paternitate neavand nici un motiv real ca sa o faca(scandaluri , sau amenintari cu bataia sau moartea) , rezultatul fiind instanta ia refuzat acest lucru . Intrebarea este daca in urma vanzarii acestei vile am si eu dreptul la ceva din acea vanzare si daca pot emite pretentii? Mentionez ca atunci cand sa facut vanzarea vilei noul propiater la intrebat pe tatal meu daca mai exista si vreun alt copil in afara de sora mea si fratele meu , el declarand ca nu mai exista desi eu sunt in continuare fiul lui si ai port numele .
Ultima modificare: Duminică, 26 Iunie 2011
julius05, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 00:32, 26 Iunie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu,daca tatal dvs traieste,el face ce doreste cu banii care-i revin
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, evident. Dumneavoastra daca ati avea un copil si ati vrea sa va vindeti un bun care va apartine, copilul ar trebui sa emita pretentii? Fiecare face ce vrea cu bunurile lui. Exista uneori niste limite stabilite de lege pentru protectia copiilor, cum este cazul limitei liberalitatilor excesive, dar nu intram in detalii, nefiind cazul in speta dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort , partaj vali_085 vali_085 Buna ziua! Doua persoane, sot si sotie cu trei copii majori, doresc sa divorteze. De impartit au o casa batraneasca si o vila ... (vezi toată discuția)
Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)
Contestatie act vanzare cumparare elena13 elena13 Buna ziua. Se poate contesta un act de vanzare -cumparare a unui teren? Tatal meu a vandut fratelui meu un teren intravilan chiar inainte de a deceda. La ... (vezi toată discuția)