Buna ziua,
Am uitat robinetul deschis (a fost oprita apa in acea zi) si am inundat vecinii de sub mine-tavanul doar in dormitoare si baia. Mi-au spus ca ma dau in judecata, au chemat un expert. M-am oferit sa repar ce am stricat, dar nu ma pot intelege cu ei. Va rog sa-mi spuneti in acest caz ce se pote intampla si cat poate dura un asemenea proces; pot beneficia de un avocat din oficiu?
Nu puteti beneficia de un avocat din oficiu. Vi-l alegeti dv.
Daca vecinii au asigurare, vor incasa despagubirile de la societatea de asigurari, iar aceasta se va indrepta impotriva dv in instanta, pentru recuperarea platii daunelor. Un proces de genul acesta, poate dura 1-2 ani. Insistati sa rezolvati, totusi, pe cale amiabila.
eu va sfatuiesc sa va intelegeti amiabil cu ei si sa le platiti pagubele, altfel mai stati prin instanta si mai platiti si o groaza de bani cheltuieli de judecata. Daca vor sa scoata bani din proces, adica...au vreun prieten avocat sa-i umfle buzunarele, la prima zi de infatisare va prezentati si RECUNOASTETI pretentiile, insa atentie ! numai daca sunteti de acord cu suma. Daca suma e exagerata....atunci va judecati sa platiti o suma rezonabila. Daca recunoasteti la prima zi de infatisare, nu platiti cheltuieli de judecata.
Chiar daca ati fi fost plecat(a) dintara, intimpul inundatiei, ati fi raspunzator de aceasta.Sfatul dat de Mihaela este corect dar ar fi bine sa va intelegeti amiabil.In alta ordine de idei, expertiza facuta de ei, nu valoreaza prea mult , fiind facuta in afara unei actiuni in instanta si la care d-voastra nu ati participat.Puneti problema si asa si atunci , poate , vor cadea la invoiala.
Pentru avocat din oficiu, se face cerere la Baroul av., sa vi se dea un avocat din oficiu, anexand o dovada ca nu obtineti venituri.Vedeti insa si cu av.din oficiu-cei mai multi nu au timp sa-si pregateasca apararea si in cazul acesta este mai bine sa v-o pregatiti d-voastra, mai ales ca va aratati disponibilitatea de a plati pagubele-instanta va lua act de acest lucru si v-a stabili suma de despagubire, onorabil nu exorbitanta, si bineinteles, dupa o expertiza dispusa de instanta.Daca va va da in judecata, in intampinare aratati toate acestea.