avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

Buna ziua,
Am uitat robinetul deschis (a fost oprita apa in acea zi) si am inundat vecinii de sub mine-tavanul doar in dormitoare si baia. Mi-au spus ca ma dau in judecata, au chemat un expert. M-am oferit sa repar ce am stricat, dar nu ma pot intelege cu ei. Va rog sa-mi spuneti in acest caz ce se pote intampla si cat poate dura un asemenea proces; pot beneficia de un avocat din oficiu?
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 01:55, 28 Iunie 2011
revin ! actiunea lor va fi pe raspundere delictuala...fapta ilicita cauzatoare de prejudicii, sunteti de drept in intarziere si nu sunteti exonerat de plata cheltuielilor de judecata daca recunoasteti la prima zi de infatisare. Am fost eu in eroare, nu stiu de ce.

Intelegeti-va amiabil, e cel mai bine!
Pentru a nu ajunge la un proces lung si costisitor, cum pot solutiona aceasta problema prin intermediul unui meditator.Ma pot adresa eu in calitate de ''inculpat'' sau acest lucru in decide judecatorul?
Oricine are dreptul sa se adreseze unui mediator, chiar si in calitate de inculpat.Judecatorul chiar trebuie sa staruie la inceput, sa intrebe partile daca nu vor sa se impace.Hotararea luata prin mediere , pt. mai multa siguranta, se va autentifica la notariat.Deasemeni, trebuie sa stiti ca se poate reveni asupra hotararii si judecata se poate relua.
Deci, maxima atentie!!!!!
Nu cred ca veti avea calitatea de inculpat, in sensul comiterii infractiunii de distrugere din culpa prev. si ped. de art 219 cp...
Puteti apela la procedura medierii , chiar daca aveti sau nu procesul pe rol la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament de deasupra Ionescu15 Ionescu15 Am fost inundat de vecinul de la etajul doi eu locuind la et 1. Legea 230 /2007 stabileste sanctiuni! E nevioe de proces in instanta sau numai de reclamatie ... (vezi toată discuția)
Contestare onorariu avocat gabigdo gabigdo Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea contestarii onorariului de avocat intr-un proces pierdut la care suntem obligati sa platim o suma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in urma inundației provocate de vecinul de la etajul ... 197 197 Buna ziua In urma inundației provocate de vecinul de la etajul superior in urma cu 2 saptamani, peretii locuintei mele au inceput sa se ingalbeneasca si sa ... (vezi toată discuția)