Buna ziua,
Am uitat robinetul deschis (a fost oprita apa in acea zi) si am inundat vecinii de sub mine-tavanul doar in dormitoare si baia. Mi-au spus ca ma dau in judecata, au chemat un expert. M-am oferit sa repar ce am stricat, dar nu ma pot intelege cu ei. Va rog sa-mi spuneti in acest caz ce se pote intampla si cat poate dura un asemenea proces; pot beneficia de un avocat din oficiu?
revin ! actiunea lor va fi pe raspundere delictuala...fapta ilicita cauzatoare de prejudicii, sunteti de drept in intarziere si nu sunteti exonerat de plata cheltuielilor de judecata daca recunoasteti la prima zi de infatisare. Am fost eu in eroare, nu stiu de ce.
Pentru a nu ajunge la un proces lung si costisitor, cum pot solutiona aceasta problema prin intermediul unui meditator.Ma pot adresa eu in calitate de ''inculpat'' sau acest lucru in decide judecatorul?
Oricine are dreptul sa se adreseze unui mediator, chiar si in calitate de inculpat.Judecatorul chiar trebuie sa staruie la inceput, sa intrebe partile daca nu vor sa se impace.Hotararea luata prin mediere , pt. mai multa siguranta, se va autentifica la notariat.Deasemeni, trebuie sa stiti ca se poate reveni asupra hotararii si judecata se poate relua.
Deci, maxima atentie!!!!!
Nu cred ca veti avea calitatea de inculpat, in sensul comiterii infractiunii de distrugere din culpa prev. si ped. de art 219 cp...
Puteti apela la procedura medierii , chiar daca aveti sau nu procesul pe rol la instanta.