Buna ziua. vorbesc in numele mamei prietenului meu. Ea, impreuna cu sotul ei si prietenul meu sunt in spania de 5 ani de zile. Problema este ca tatal mamei lui, a murit in romania acum 3 ani :((. Acum mama lui si cu sora ei, care este in italia, nu stiu cum trebuie sa faca cu actele de pe casa. Din cate am inteles, batranul nu a facut nici un act pe casa respectiva. Care sunt pasii din acest punct, pana in momentul de a putea vinde casa? Nu stim la cine sa apelam, sa ne dea informatii. Adevarul e ca au lasat de pe o zi pe alta si nu au habar de nimic :D. Va multumesc mult!
sa mearga la notar sa dezbata succesiunea dupa decedat. mama prienului poate imputernici pe cineva sau chiar pe una din parti s-o reprezinte.
sa mearga intai sa se informeze le notar de acte necesare si costuri
Unde este situata casa? Este vorba de o casa la tara? Daca da, act de proprietate pentru terenul din curte exista? Cand a fost construita casa? Fara un minim de informatii, nu prea putem sa va fim de ajutor.
Cele doua surori trebuie sa se prezinte la notarul public din localitatea unde a avut defunctul ultimul domiciliu pentru dezbaterea succesiunii (pot sa imputerniceasca pe cineva prin procura notariala sau la reprezentanta Romaniei in tara respectiva). Casa a fost doar a defuncului sau a avut si sotie ? (in acest caz, trebuie dezbatuta succesiunea si dupa sotie, dava a incetat din viata). Dupa obtinerea certificatului de mostenitor, bunurile revond fiecareia dintre surori in cote de 1/2, urmeaza inscrierea in rolul fiscal si intabularea in cartea funciara, apoi pot instraina imobilul.
vor fi nevoite sa vina in tara, in orasul unde a decedat tatal lor pt a mege la notar si a solicita dezbaterea succesiunii. astfel dansele vor deveni proprietare de drept pe bunurule ramase dupa tatal lor.daca mama lor traieste si dansa are vocatie succesorala ei va veni la mostenire impreuna cu cele doua fete.
Mostenire
simina_28
Buna seara.
Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa sotie
doru58
Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)