avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Retragere actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Retragere actiune de divort

In luna octombrie a anului trecut am depus actiune de divort cu acordul ambelor parti. Ni s-a dat un termen de aproape un an (octombrie 2011) si intrucat acum nu mai vrem sa asteptam atat de mult timp, am vrea sa facem divortul dupa noua lege, prin notar. Trebuie sa retrag actiunea de divort de la tribunal? Care este procedura, daca da? Ce acte imi trebuiesc?
Mergeti la starea civila sau la un notar public (daca nu sunt copii minori rezultati din casatorie), depuneti cererea, obtineti certificatul de divort iar in luna octombrie cand va fi termenul faceti o cerere de renuntare la judecata (actiune care ramane fara obiect in conditiile in care ati uzat de procedura notariala sau prin stare civila).
depuneti o cerere de renuntare la judecata semnata de ambele parti
Este necesar sa fim prezenti amandoi cand depunem cererea? Cum recuperez certificatul de casatorie care a ramas la tribunal atunci cand am depus actiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar calind83 calind83 Buna ziua. In timpul in care un divort se judeca la tribunal, se poate divorta mai repede la notar? Multumesc. (vezi toată discuția)
Renuntare la divort smihaelasimona smihaelasimona Buna ziua ,in urma unor discutii mai aprinse in familie am hotarat sa introduc actiune de divort .Asta s-a intamplat in septembrie 2010 iar primul termen este ... (vezi toată discuția)
Divort liliana v liliana v cum se face divortul la primarie sau la notar? ce acte sunt necesare? cum se face cererea la primarie sau la notar? (vezi toată discuția)