avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inscriere in cartea funciara a hotararii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inscriere in cartea funciara a hotararii judecatoreasti care tine loc de act de vanzare cumparare

am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare in 2008 cu o persoana fizica pe un loc de casa si o casa construita in aclasi an, cu conditia ca in februarie 2009 sa facem actu de vanzare cumparare. Din pacate dl respectiv a amanat acest lucru si am fost nevoit sa-l dau in judecata, unde am obtinut castig de cauza si hotararea a ramas definitiva. Cand am incercat la cadastru sa fac inscrierea in cartea funciara mi s-a comunicat ca printre documentele cerute trebuie sa mai aduc si dovada transferului de proprietate, care asa cum am aflat este de fapt dovada de la circa financiara ca dl respectiv a declarat suma la fisc si a platit impozitul aferent, ceea ce nu s-a intimplat. acum eu cum pot rezolva aceasta problem? va rog daca puteti sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 14:39, 27 Iunie 2011
cu hotararea avand aplicate mentiunile "definitva si irevocabila " veti merge la CFsi va veti intabula dreptul de proprietate, acea sentinta tine loc de contract de vanzare cumparare si implicit dovada transferului dreptului de proprietate.
cei de la finante nu va vor da niciodata un certificat fiscal al unei alte persoane . cei de la CF nu au de ce sa verifice daca respectivul /fostul proprietar si-a inregistrat si platit impozitul pt transferul unui bun.
la art. 77' alin 6 cod. fiscal se precizeaza ca instanta judecatoreasca , din oficiu va comunica hotararea irevocabila catre ANAF in vederea impunerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit-pensionar Liora Liora Buna seara, stiti cumva cum trebuie sa procedeze un pensionar(de boala) pentru a-si achita impozitul pe profit , profit obtinut din vanzarea unui teren cu ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere ptr plata impozitului pe venit pentru transferul de proprietate? Irina S. Irina S. Am o hotarare judec. irev. care sa tina loc de act autentic (promitentul vanzator a plecat din tara si a refuzat sa incheie si contractul de v-c!) pentr un ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe tranzactii imobiliare Chereji Nicolae Chereji Nicolae Hotarare judecatoreasca ce tine loc de act autentic de vanzare cumparare privind un imobil tranzactionat cu contract sub semnatura privata in anul 1960. Atat ... (vezi toată discuția)