avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire rate si pensie alimentara
Discuție deschisă în Executare silită

poprire rate si pensie alimentara

Am un caz mai ciudat. O persoana are popriri pe salariu atat rate la banci, cat si pensie alimentara. Dar mai are si o restanta de 3 luni de pensie alimentara, pe care nu mi-i poata da din mana, pt ca nu mai are cu ce trai. Cum pot face sa recuperez si datoria de pensie alimentara, dar fara a intra in caz penal?
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 14:42, 27 Iunie 2011
prin mediere si buna intelegere...:thumbup:
eu.ro.lex a scris:

prin mediere si buna intelegere...:thumbup:

si sa fac prin mediere ce? ca are sa-mi dea din urma 3 luni si apoi cum vor proceda cei de la salarizare sa-i opreasca din salariu si asta?
Nu cei de la salarizare trebuie sa ii retina, mai mult de 1/2 nu se poate retine. Neplata pensiei pe 2 luni reprezinta infractiune, intelegerea/mediarea se face cu debitorul pensiei de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O firma poate fi obligata sa plateasca retroactiv o pensie alimentara prin ordonanta de poprire? vaylet vaylet Se poate plati retroactiv pensia alimentara, atat timp cat instanta a trimis ordonata de poprire la firma unde lucreaza fostul sot?(mi-a fost confirmat ca au ... (vezi toată discuția)
Neplata partiala a pensiei alimentare Alina2011 Alina2011 fostul sot nu mi-a platit pensie pt minor 3 luni, imediat dupa divort, apoi a inceput sa plateasca dar fara a-mi da si din urma. Ce pot face? Pot recupera cele ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere- retinere din salariu dodorel62 dodorel62 Am divortat in luna mai 2011,iar hotararea definitiva a ramas incepand cu septembrie 2011.Atunci sa stabilit ca am de platit o pensie de 500ron pana la majorat ... (vezi toată discuția)