avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident.RCA nevalabil.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident.RCA nevalabil.

Buna. Am fost lovit de un taximetrist cu masina. Acesta nu avea RCA valabil si s-a constatat ca el a fost vinovat primind 1.000 lei amenda pt ca nu avea RCA si 300 lei pt accident. Problema este ca nu mai imi raspunde la telefon si as vrea sa il dau in judecata. Masina lui este pe o firma care este tot a lui, iar masina pe care eu o conduceam este pe numele sotiei mele.

Intrebari:
1. Imi spuneti va rog daca vreau sa il dau in judecata il dau pe el pt raspundere personala 984 C civ? sau trebuie sa dau firma lui? Sau raspund in solidar?
2. Procedura prealabila cu cine trebuie facuta?
3. Pt proces este de ajuns sa duc un deviz de la Dacia sau este obligatoriu sa o repar pe banii mei si apoi sa ii cer banii lui?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: av.T.M. , utilizator 16:18, 27 Iunie 2011
il dai in judecata pe el, pesoana fizica X, in cel mai scurt timp posibil, pentru ca procesul va dura un pic.
procedura prealabila o faci cu el, X.
daca nu e graba, nu o repara, ar putea contesta anumite chestii, el paratul X.
Pentru a fi despagubit adresati o cerere Fondului pentru Protectia Victimelor Strazii
[ link extern ]
In toate situatiile in care nu exista RCA iar accidentul s-a petrecut pe un drum public din in Romania fondul, constituit din contributia tuturor asiguratorilor din Romania, acorda despagubiri victimelor.
Multumesc de raspuns. Din ce stiti dumneavoastra cum este procedura cu aceasta institutie? Dureaza mult? Se zgarcesc la bani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu masina firmei si nu avea rca alexro28 alexro28 am avut Accident cu masina firmei si nu avea rca si acum mie a venit notificare de la firma de casaco la care a avut omul care l-am lovit si imi cere sa i ... (vezi toată discuția)
Accident rutier toader-omarian toader-omarian buna ziua.saptamana trecuta am avut un accident rutier.intr-o intersectie o pesoana ce nu detinea permis si care conducea o masina de societate fara a avea ... (vezi toată discuția)
Tamponare si vinovat fara rca - cum recuperez banii? ilia2007 ilia2007 Buna dimineata! tocmai am fost implicata intr-un accident auto, soferul care a intrat in masina mea neavand rca; am fost singura la politie intrucat domnul a ... (vezi toată discuția)