avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident cu masina firmei si nu avea rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident cu masina firmei si nu avea rca

am avut Accident cu masina firmei si nu avea rca si acum mie a venit notificare de la firma de casaco la care a avut omul care l-am lovit si imi cere sa i platesc daunele dar intrebara mea este cine raspunde eu sau firma ca masian e a ei si daune care o ceri ei e foarte mare
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 00:41, 14 Martie 2012
daca accidentul a fost savirsit in legatura cu atributiile de serviciu, se raspunde in solidar: firma in solidar cu salariatul.
Pot chema in judecata soferul pentru plata daunelor sau pot recurge la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS).
Acesta din urma protejeaza victimele accidentelor provocate de vehicule, care au obligatia sa incheie RCA, dar sunt neasigurate.
Recuperarea daunele de la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii este mult mai rapida decat recuperarea banilor de la dvstra care presupune un proces,si s -ar putea sa opteze in cele din urma pentru aceasta varianta.
Plata daunelor de catre FPVS nu o avantajeaza insa persoana vinovata de accident. Asta pentru ca, in situatia in care plateste daunele, fondul isi va recupera mai apoi banii de la persoana vinovata pe cale amiabila sau cu ajutorul justitiei, chiar si prin executare silita daca este cazul.
Responsabilitatea este comuna:
-proprietarul care avea obligatia asigurarii RCA a autovehiculului,
-soferul care a condus autovehiculul fara sa aiba documentele conform Codului Rutier :
Art. 101
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta
in clasa a III-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
.......................
18. nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul de a avea
asupra sa documentele prevazute la art. 35 alin. (2).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu masina fara rca leorot leorot Buna seara, Am fost lovit de o masina care nu mi-a acordat prioritate. Masina este pe o firma si nu avea rca valabil. Am mers la politie si am dovada de ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)