avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent

Urgent !
Ma numesc Petrescu Alin am 15 ani si am nevoie de ajutor..
La varsta de 2 ani tatal meu a incetat din viata in urma unui accident de masina. Dupa la 2 luni am plecat cu mama de la bunici paterni cu chirie. Ea sa maritat au facut un copil si au plecat in Strainatate , iar eu am ramas la bunici de la varsta de 9 ani .
Am avut probleme mari cu mama ( ma batea , ma punea la munci agricole) .
Acum 2 ani au revenit in tara si mau luat de la bunici . Iar eu vreau sa merg acolo unde ma simnt ca acasa.Nu mai vreau sa stau aici ....am incercat sa discut cu ea insa nu vrea zbiara la mine si spune ca nu am ce sa caut.. Vreau sa imi spuneti daca mas duce la bunici prin ce procedee ar putea sa ma ia..Mentionez mama nu are casa stabila stam cu chirie si bunici sunt pensionari dar au casa lor..
Va rog sa ma ajutati macar vara asta sa mi-o petrec la bunici..:sorry:sorry: ...Cum ar putea sa ma ia de acolo daca eu nu vreau sa merg si vreau sa imi petrec vacanta la bunici mei paterni (va rog sa ma scuzati pentru corectitudinea si intelesul frazelor.dar nu mai pot sunt disperat)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 23:14, 29 Iunie 2011
Nu-i trebuie foaie de la judecatorie, ajunge ca e mama.
POti cere tu singur instantei sa ia act ca domiciliul tau e la bunici, ei pot cere ca instanta sa dispuna incredintarea ta catre ei, avand in vedere ca pana acum ai stat acolo.
Pe calea ordonantei presedintiale, ca sa fie mai rapid.

Succes, revino sa ne spui ce ai facut!
Exact cum FOARTE BINE a mentionat d-na av AVLIL.Bunicii tai trebuie sa o cheme in judecata pe mama ta,deci in Instanta = asta cere ceva timp - cca 5 luni minimum,,iar Instanta tinind cont de interesele copilului,minorului adica - CINE OFERA CONDITII MAI BUNE,,MAI SIGURE - PT CRESTEREA SI EDUCAREA COPILULUI - Instanta va hotari - unde vei ramine = la bunici( daca iti ofera asigura conditii mai bune sigure ) sau la mama - care te-a nascut - dar care pleaca la munca,munceste prin alte tari,oficial sau la negru , care nu are locuinta ei//sta cu chirie,,apoi cine - ia.- pensia ta de urmas ?? mama ta,,bunicii ??
Te va ajuta cum a precizat d-na avocat =
- O constantare,un control de la OPC -cresterea copilului = o constatare - UNDE AI AVUT CONDITII MAI BUNE,,SI CINE TI LE-A OFERIT = mama,,bunicii ?? daca la bunici ai ,ai avut asigurate conditii de trai,viata,,,sau mai bune erau la mama ta = cu chirie etc
- dovada,dovezile ,CIND SI CITI BANI trimitea mama ta pt - cresterea si intretinerea,educarea ta
- dovada ca primesti,,cine primeste - dupa decesul tatalui tau - a unei pensii de urmas pt tine
- ref la faptul ca a)"" te batea "" - cred ca - exagerezi ,adica este ca si cum as spune eu = COPIL CUMINTE,,nu prea exista,,cine nu traieste nu greseste,,poate - mama ta - te mai speria,atentiona,ameninta sau ma rog - cite o palmuta,,,dar cred ca tu exagerezi,,,apoi b) te ""punea la munci agricole "" pina la virsta de 9 ani- deci de la 4 la 9 ani = te punea la munci agricole si iarna si vara = cresterea pasarilor,,animalelor etc??? iar cred ca exagerezi ( nu uita si eu si strabunii nostri,,,am mai facut ceva treaba pe acasa,,cind mai crescuseram putin ,,adica dupa 10,12 ani))
- daca nu exista - nimic in scris - cind mama ta - te-a lasat la bunici si a plecat la munca in alta tara,,,,daca vrei/ daca se doreste de catre cineva - se poate merge si pe ceva legat de = parasirea minorului - asta presupune CEVA RAUTATE etc
- iar totul se va rezolva PRIN scumpa doamna INSTANTA - care CERE BANI ,,ai inteles,,,B A N I de la cel ce depune Chemarea in judecata- bani pt = a)TAXA JUDICIARA DE TIMBRU,,, si b)ONORARIU AVOCAT
Daca se incadreaza (sub 6 sau 7 mili vechi = 600 sau 700 lei noi,roni - PER MEMBRU DE FAMILIE= tu si bunicii tai,fiecare maximum ,, - se poate solicita = ACORDAREA AJUTOR PUBLIC JUDICIAR pt taxa judiciara,,si ASISTENTA JUDICIARA GRATUITA pt plata AVOCAT
Succes si sa auzim noutati,,,,,nu uita - din 27 iunie in 02 sept = VACANTA JUDECATOREASCA,,,dar tu vei merge ,,,- cum a spus d-na avocat pe - ORDONANTA PRESIDENTIALA
Lucrurile nu sunt asa de negre, sudurluk.
O ordonanta in care sa scrie exact ce doreste, poate doar intocmita de un avocat... Nu e vorba de sume mari, redactarea unei cereri bune nu e un capat de tara, ba sunt avocati care au mai facut si fapte bune...
Daca e ordonanta, nu mai conteaza vacanta, deci degeaba vorbim de ea. Si daca dam sfaturi omului, sa incercam sa nu-i punem la indoiala sinceritatea, adica sa-i spunem: vai, asa e, dar esti cam mincinos cu bataia si cu muncile.
Nu exista palmuta, exista numai bataie si copiii nu se bat.

Bizzo, cand vine politia, arata buletinul si spune agentilor ca tu ai domiciliul in alta parte decat la mama ta, deci legal poti sta acolo.
Cum sa zic dmv. nu stiti cum am trait eu..in plus muncii agricole in curte si pe unde ma trimitea sa fac banii
Intelegeti ? Nu imi pare rau ca am tras sa muncesc in curte cat imi pare rau ca ma trimitea cu ziua...
Si va rog nu mai spuneti ca exagerez si ...
Ca numai eu stiu cum am trait
In fine , azi o sa plec la bunici si nu ma mai intorc orice ar fii..
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
bizzo, utilizator
bizzo a scris:

Cum sa zic dmv. nu stiti cum am trait eu..in plus muncii agricole in curte si pe unde ma trimitea sa fac banii
Intelegeti ? Nu imi pare rau ca am tras sa muncesc in curte cat imi pare rau ca ma trimitea cu ziua...
Si va rog nu mai spuneti ca exagerez si ...
Ca numai eu stiu cum am trait
In fine , azi o sa plec la bunici si nu ma mai intorc orice ar fii..

cine te trimitea la munca cu ziua?

Alte discuții în legătură

Pensia de urmas nu ajunge la copil andreea87s andreea87s Copilul minor nu locuieste cu tatal, ramas in viata. Tatal primeste pensia de urmas a copilului la el acasa si nu ii da copilului banii care i se cuvin. ... (vezi toată discuția)
Plecata de acasa la 17 ani Elena123456ely Elena123456ely Buna ziua , problema sta in felul urmator , am 17 ani si vreau sa plec de acasa . Impreuna cu prietenul meu , am gasit o locuinta cu chirie , el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Buna , am 18 ani jumate am născut la vârsta de 16 ani...tatăl ... Adela_Adelina Adela_Adelina Buna , am 18 ani jumate Am născut la vârsta de 16 ani...tatăl copilului a decedat Doar eu sunt trecuta in certificatul copilului...Mama mea mă ... (vezi toată discuția)