avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire titlu de proprietate

Buna ziua ,
as dori sa ma ajutati sa clarific o problema a tatlui meu:
Casa in care locuieste a fost construita de el in anii 1950 si nu are titlu de proprietate asupra ei . Are doar o schita si o adeverinta de la primarie in care precizeaza ca figureaza pe rol cu casa+teren si o schita a casei.Ce demersuri trebuie sa facem pentru a putea primi titlu de proprietate ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 18:33, 4 August 2008
Actiune in constatare la instanta de judecata. Sentinta ce se va pronunta de catre instanta va constitui titlul dvs. de proprietate.
Angajarea unui arhitect și topometrist pentru efectuarea unei expertize a casei, apoi mergeţi la Primărie pentru a completa nişte formulare pentru obţinerea unui certificat de dare în folosinţă a imobilului cu care veţi merge la cadastru pentru a vă întabula dreptul de proprietate asupra construcţiei.
Dacă acea casă a fost construită anterior anului 1950, şi din anul construcţiei s-a declarat la fisc imobilul şi s-a achitat impozit şi pentru construcţie, în acest caz mergeţi direct la Primărie care vă va da o adeverinţă în acest sens cu care veţi merge la Biroul cf şi vă veţi intabula. ;)
Adeverinta eliberata de primarie nu constituie titlu de proprietate . In Ardeal inscrierea in cf are un alt regim decat in Muntenia sau in Moldova.Aici trebuie sa se judece pentru dobandirea titlului de proprietate
Alina,
In Brasov este suficienta acea adeverinta de la Primarie pentru situatia expusa de mine mai sus. Am avut mai multe spete, nu vorbesc din auzite...;)
cora2006 a scris:

Alina,
In Brasov este suficienta acea adeverinta de la Primarie pentru situatia expusa de mine mai sus. Am avut mai multe spete, nu vorbesc din auzite...;)

Tocmai asta spuneam si eu Cora. Voi in Ardeal sunteti mai avansati decat noi...ceilalti. Acum depinde unde sta Cosmin. Daca e din Ardeal...e ok. Urmeaza sfatul tau. Daca nu...nu prea are variante.

Alte discuții în legătură

Se poate face intabulare, doar cu titlu de proprietate? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Sunt mostenitorul unei case si teren intr-un sat din Salaj. Strabunicii mei au act de donatie din 1942, conform caruia au dobandit ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de proprietate valentin75 valentin75 o intrebare si sper sa primesc ajutor din partea d-vstra,daca cumpar o casa,cu cadastru si intabulare (pana aici toate bune)dar acestea fiind facute cu o ... (vezi toată discuția)
Succesiune fără acte pe casă Monnika Monnika Doresc sa fac succesiunea după tatăl meu. Acesta nu a deținut nimic pe numele lui, dar casa a fost construita de familie și el a trăit acolo 50 de ani. A ... (vezi toată discuția)