Buna ziua ,
as dori sa ma ajutati sa clarific o problema a tatlui meu:
Casa in care locuieste a fost construita de el in anii 1950 si nu are titlu de proprietate asupra ei . Are doar o schita si o adeverinta de la primarie in care precizeaza ca figureaza pe rol cu casa+teren si o schita a casei.Ce demersuri trebuie sa facem pentru a putea primi titlu de proprietate ?
Va multumesc
Multumesc pentru raspunsuri.
Casa cu pricina se afla in judetul Arges.
In urma raspunsurilor primite am luat legatura cu cei de la primarie si mi-au spus ca trebuie sa imi elibereze dansii inca o adeverinta in care precizeaza ca tatal meu figureaza cu aceasta proprietate inscris pe rol , apoi va merge la Administratia de taxe si impozite unde trebuie sa i se elibereze o adeverinta de plata a impozitelor la zi pentru casa respectiva . Dupa aceasta se face intabularea in CF si cam asta este.
Inca odata multumesc pentru ajutor.
Art. 55 din Legea nr. 7/1996 prevede: Dreptul de proprietate dobandit prin construire se va putea inscrie in cartea funciara pe baza unui certificat eliberat de primaria localitatii unde este situat imobilul, prin care se atesta, cand este cazul, faptul ca proprietarul a edificat constructiile in conformitate cu autorizatia de construire eliberata potrivit legii, precum si a unei documentatii cadastrale.